Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Santinija će biti teško nadomjestiti

12.02.2012. 23:00
Santinija će biti teško nadomjestiti


Naš cilj je da pokušamo što prije osigurati prvoligaški ostanak, a onda da se borimo za što bolji plasman na prvoligaškoj ljestvici. Smatram da mi to možemo učiniti, da imamo kvalitetu za tako nešto – kazao je Mršić


Prvo kolo proljetnog dijela prvenstva u Prvoj HNL je odgođeno čime su Zadrani, a i ostali prvoligaši, dobili tjedan dana više za uigravanje kako bi što spremniji dočekali nastavak prvoligaške karavane. Naravno, to je donijelo i određene promjene jer sada prvoligaš sa Stanova neće kod kuće protiv Varaždina ući u nogometno proljeće, već će u goste Lokomotivi. Napokon su izabranici Dalibora Zebića odigrali i jednu oglednu utakmicu nakon desetak sušnih dana i pobijedili u Novigradu Križevce. Strijelac za Zadrane u toj utakmici bio je i Antonio Mršić od kojeg se na proljeće puno očekuje, posebno u situaciji kada više nema prvog strijelca Prve HNL Ivana Santinija.
– Smatram da smo tijekom ovih priprema dobro trenirali i da je svaki igrač maksimalno ozbiljno pristupao svakom treningu što će u konačnici donijeti rezultate kada započne prvenstvo – kazivao je na početku razgovora Antonio Mršić.
– Naravno da nam nedostaje oglednih utakmica, ali na neke stvari jednostavno nismo mogli utjecati. Prvenstvo je odgođeno za tjedan dana i siguran sam da ćemo u tom razdoblju odigrati još nekoliko oglednih utakmica kako bi se dodatno uigrali i spremni dočekali prvu utakmicu.
Mršić smatra da protiv Križevaca Zadar nije izgledao loše.
Logična odgoda
– Moje mišljenje je da smo protiv Križevaca igrali solidno, cijelo vrijeme smo dominirali, ali nam još nedostaje preciznosti u završnicama akcija. Nedostajao je još poneki gol, ali i to će doći na svoje. S obzirom na okolnosti, tj. desetak dana koje smo proveli u teretani, normalno je da nedostaje svježine u završnici. Ali imamo vremena da sve dođe na svoje.
Što se tiče odgode prvog kola Mršić se djelomično slaže.
– S jedne strane logično je da se prvo kolo odgodi zbog vremenskih neprilika. Slažem se s onim što je rekao Josip Brezni da bi se travnjaci stigli očistiti, ali da bi tribine po ovoj hladnoći ostale prazne. A mi ne igramo samo za sebe, već za gledatelje. S druge strane mislim da bi bilo bolje da smo proljetni dio prvenstva otvorili protiv Varaždina na našim Stanovima, a ovako ćemo morati na teško gostovanje kod Lokomotive. Tamo je uvijek teško igrati, ali vjerujem da bi se uz maksimalan angažman mogli zadovoljni vratiti iz metropole.
Svjestan je Zadrov veznjak da proljeće neće biti lagano.
– Očekuje nas teških 13 kola, ali nisam pesimist. Naš cilj je da pokušamo što prije osigurati prvoligaški ostanak, a onda da se borimo za što bolji plasman na prvoligaškoj ljestvici. Smatram da mi to možemo učiniti, da imamo kvalitetu za tako nešto.
Ipak, odlaskom Santinija u Freiburg taj posao se čini težim.
Neupitan motiv
– Ivana Santinija će biti teško nadomjestiti ili bolje reći nemoguće. Činjenica je da je bio naša lokomotiva i da je uostalom najbolji strijelac Prve HNL. Želim iskoristiti priliku i poželjeti mu što više golova u Bundesligi. Ipak, vjerujem da će Tokić i Ivančić uz nas ostale zabijati golove i donositi Zadru pobjede i bodove.
Svjestan je Mršić da se sada i od njega očekuje više nego prošle jeseni, posebno nakon odlične prošle sezone.
– Istina je, prošla sezona je za mene bila odlična i moram priznati da sam prošle jeseni imao mali pad u formi. Bilo je tu vrlo dobrih partija, ali i onih koje su bile lošije. U nekim situacijama je nedostajalo i malo sreće, ali i nju treba isprovocirati. U svakom slučaju ovoga proljeća očekujem konstantnost u svojoj igri i, naravno, što više dobrih partija. Pun sam motiva i vjerujem da će ovo biti moje proljeće. Naravno, i Zadrovo – kazao je na kraju razgovora Mršić.


Mršićeva statistika




Antonio Mršić je tijekom 17 kola, koliko je odigrano ove sezone, odigrao ukupno 1223 minute. Odigrao je ukupno 15 utakmica od čega je u 9 igrao svih 90 minuta. Što se tiče pogodaka njegov učinak je stao na broju 3 (plus jedan u Kupu), a što se tiče asistencija bilo ih je 4. Zaradio je 3 žuta kartona, dok crvenih nije bilo.