Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Spasili bolesnu staricu zametenu u snijegu

Autor: Marija Knežević

12.02.2013. 23:00
Spasili bolesnu staricu zametenu u snijegu

Foto: HGSS



Hitna i vatrogasci nisu mogli do starice koju je gušila astma, pa su kroz snijeg krenuli hrabri HGSS-ovci


Jučer oko 15.30 sati poziv u pomoć uputila je hitna medicinska pomoć na dežurni telefon HGSS Stanice Zadar. Starica je bila u nevolji na području Mazina, u okolici Gračaca.
10 spašavatelja, 2 vozila
Zbog velikih snježnih nanosa djelatnici Hitne pomoći nisu mogli doći do bolesne starice i dati joj lijekove nužne za život, zbog čega su pozvali vatrogasce. Međutim, ni oni se nisu uspjeli probiti pa su pozvani gorski spašavatelji koji su se nešto iza 15 sati uputili prema snijegom odsječenom Mazinu.
Ekipa od 10 zadarskih gorskih spašavatelja koji su se s dva vozila uputila u pomoć bolesnoj starici, s jednim terenskim vozilom uspjela se probiti kroz snježne nanose i oko 17 sati stigla je do njene kuće. Ženu su potom vozilom HGSS-a prebacili do Doma zdravlja u Gračacu kako bi primila terapiju, a nakon odluke liječnika hrabri i požrtvovni članovi HGSS Stanice Zadar, staricu su živu i zdravu vratili kući na toplo.
Tjednima bez lijekova
– Imala je napadaj astme, a već tjednima nije imala lijekova. Kad Hitna i vatrogasci nisu mogli doći do nje, uputili smo se mi. Liječnik joj je pomogao i vratili smo je kući, muž joj je naložio vatru i ostavili smo je na toplom i, nadamo se, sigurnom, kazao nam je Davor Divković, tajnik HGSS Stanice Zadar.