Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bojo izgubio u finalu

12.02.2014. 23:00
Bojo izgubio u finalu


Bolji od Zadranina bio je Draško Jovanov iz Srbije


Taekwondo klub Zadar 2014. godinu počeo je nastupom na 12. Međunarodnom natjecanju M-2 održanom u Vrbovcu. Nastupilo je 570 natjecatelja svih dobnih kategorija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovina, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Srbije, Slovačke, Češke i Bugarske. Zadrani su nastupili sa dvojicom seniora i to u olimpijskim (spojenim) kategorijama.
Nikola Bojo je nastupio u kategoriji +87 kg. U prvoj borbi protiv domaćina Josipa Marasa (Rugvica) je bez problema pobijedio 11:5. U polufinalnoj borbi pobijedio je srbijanskog reprezentativca Marka Živanovića (10:3). U finalu protiv Draška Jovanova iz Srbije do kraja druge runde bilo je izjednačeno (6:6) da bi trećoj rundi Boji pala koncentracija te nije napravio bod dok je Jovanov bio uspješniji sa plus tri i odnio pobjedu.
Franjo Gucić je u kategoriji do 80 kg uspješno odradio prvu borbu protiv Andreasa Szabe iz Mađarske kojeg je pobijedio 7:2. U četvrtfinalu borio se protiv srpskog reprezentativca Miloša Golubovića.
– Borba je do kraja bila izjednačena (2:2) da bi Golubović u završnici dobio sumnjiva tri boda za udarac u glavu i Franjo to više nije mogao stići. Kasnije je Golubović došao do zlata i pokazao da je odličan borac – kaže Mladen Uskok, trener Zadrana i zaključuje:
– Bio je to dobar test pred Prvenstvo Hrvatske koje će se 8. ožujka održati u Rijeci. Nakon toga Boju 15. ožujka kao člana reprezentacije u Nizozemskoj očekuje nastup na Dutch openu – zaključio je Uskok.