Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kišević u Biogradu ležerno o svom životu i stvaralaštvu

12.02.2014. 23:00
Kišević u Biogradu ležerno o svom životu i stvaralaštvu


“Ne sklanjaj pogled. Čega se bojiš? Ljubavi, zar te je strah? Zacijeli riječi cjelovima, s usana strgni mi dah…” U lijepim i toplim stihovima napisanim perom književnika i dramskog umjetnika Enesa Kiševića mogli su uživati svi nazočni ljubitelji lirskog izričaja iz Biograda i okolice. Organizator večeri u povodu Valentinova bila je Gradska knjižnica Biograd na Moru.
– Najbolji mogući način da se u povodu dana ljubavi, Valentinova, stihom i toplom riječi izraze osjećaji, a tko to zna bolje od našeg gosta, kazala je ravnateljica prof. Jelka Sipina na početku druženja s ovim izuzetnim čovjekom.
Poznati pjesnik i glumac koga pamte i vole generacije, ležerno je pričao o svom životu, stvaralaštvu, rodnoj kući i roditeljima, posebno majci koja mu je, kako kaže, uvijek bila i ostala primjer mudrosti i dobrote kakav bi trebao biti svaki čovjek.
– Napisati nešto i baviti se riječima predstavlja izazov. Riječi su prevrtljive, ali mogu biti lijepe i velike ako su točne. Riječi nas dočekuju i ispraćaju s ovog svijeta, a smisao stvaranja kazuju stihovi: “… ne očekujem ništa od svojih pjesama ako ovu ruku koja ih piše ne čine boljom…”, na sebi svojstven način Kišević je obrazložio pokretačku snagu svog pisanja.