Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Građanima predloženi Nekić, Longin, Uglešić, Klapan, Dević…

12.02.2017. 23:00
Građanima predloženi Nekić, Longin, Uglešić, Klapan, Dević…


Nakon ankete o gradonačelniku Zadra, mnogi građani jučer su primili i pozive o kandidatima za zadarskog župana. Građanima je na njihove privatne brojeve postavljeno pitanje: “Prema vašem mišljenju tko bi od sljedećih osoba bio najbolji kandidat HDZ-a za župana Zadarske županije na sljedećim lokalnim izborima – Joso Nekić, Neven Birkić, Ante Uglešić, Joso Klapan, Ivana Dević, Stipe Zrilić i Božidar Longin?”.
No, neki su građani ostali zbunjeni s obzirom da su ih u istoj anketi pitali i koga smatraju najboljim kandidatom za gradonačelnika Zadra. Problem je u tome što je samo nekoliko dana ranije već krenula anketa s istim pitanjem, odnosno onim koji se odnosi samo na odabir gradonačelnika. Ova druga pak traži mišljenje i o gradonačelniku i županu.
Reklo bi se kako HDZ paralelno provodi dvije ankete, ali od strane različitih naručitelja. U Gradskom odboru HDZ-a, na pitanje jesu li oni naručili anketu, predsjednik Joso Nekić pak odgovara da nisu, a u Središnjici nisu htjeli ni odgovoriti na pismeni upit jesu li oni naručili anketu za Zadarsku županiju.
U anketi za gradonačelnika Zadra tako se spominju sljedeća imena: Božidar Kalmeta, Darko Kasap, Branko Dukić, Renato Švorinić, Rudolf Dvorski, Sabina Glasovac i Marko Pupić Bakrač. No posebno je iznenađuje anketa za župana, budući da je HDZ već odabrao svojega kandidata, Božidara Longina. Ipak je jasno kako je riječ o HDZ-ovoj anketi jer se navode isključivo imena njihovih članova.