Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Josipović u srijedu u Zadru

12.02.2017. 23:00
Josipović u srijedu u Zadru


Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović u srijedu će boraviti u Zadru. Cilj njegova dolaska je razgovor o trenutnom stanju u lokalnoj podružnici te dogovor oko mogućih koalicija za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, nakon čega je u planu i novinska konferencija.
Stranci koja je, kako napominje i čelnik županijske organizacije Budimir Genda, krenula žestoko pa se pasivizirala, predstoji niz pregovora o koaliranju, jer bi svaka druga opcija za stranku koja više nema ni parlamentarni status bila neozbiljna. Unatoč činjenici da je vodi bivši hrvatski predsjednik, Naprijed Hrvatska je postala potpuno irelevantan faktor na političkoj sceni te je jedina njena prednost u ovom trenutku jedno vijećničko mjesto u Županijskoj skupštini. No i ono je slabo izgledno nakon lokalnih izbora, jer je Genda stranci ovaj mandat donio prelaskom iz SDP-a:  
– Organiziramo se koliko možemo i na izbore ćemo u koalicijama izići u nekoliko općina. Aktivnost je nakon zadnjih parlamentarnih izbora malo splasnula, pa su nam ovi izbori jako važni. Vjerujem da ćemo postići koalicijske dogovore za nekoliko gradova i općina – kaže Genda.