Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mazija: Idemo na sve ili ništa

Autor: Andrija Prović

12.03.2010. 23:00
Mazija: Idemo na sve ili ništa

Foto: Filip BRALA



Košarkašice Zadra danas putuju u Zagreb gdje će u četvrtom kolu Lige za ostanak snage odmjeriti s trenutačno pretposljednjim Agramom. Nakon iznenađujuće loše sezone, za domaću ekipu ovaj je dvoboj jedna od slamki spasa, dok bi pozitivan rezultat Zadrankama značio da su već na pragu nove prvoligaške sezone. U tom slučaju, tri pobjede viška na konto Zadra bile bi teško dostižne za košarkašice iz Trnskog, a sastavu Marije Mazije osigurale bi mirn(ij)u završnicu prvenstva u kojoj bi uz još jedno slavlje riješile pitanje opstanka.
Toliko o četvrtom kolu gledanom iz “zadarske perspektive”, no, dva nova boda za “bijelo-plave” bit će izuzetno teška misija. One u ovaj susret ulaze s jednom pobjedom iz tri kola (protiv slabašne Trešnjevke), dok je Agram u uzlaznoj formi. To su dokazale proteklog vikenda kada su slavile na gostovanju u Požegi, ali i tjedan ranije nadigravši Split. Istina, njihov ovosezonski omjer je 2-0 u korist košarkašica sa Višnjika, ali istina je i da je ostvaren za vrijeme kada je Ina Marin bila u petorci. Kada se sve zbroji i oduzme, uloga favorita ipak je na strani Agrama, kao i domaći teren.
– Ostvariti pobjedu nad Agramom neće biti lak zadatak. One su jedna od najiskusnijih i kvalitetnijih ekipa čiji rezultati nisu pravo mjerilo njihove snage. Očekujem zanimljiv i neizvjestan dvoboj, kao i svaki s Agramom, te se nadam da ćemo ih uspjeti savladati i treći put ove sezone. Ići ćemo na sve ili ništa, pa što bude – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra.
Svoju priliku Zadranke trebaju tražiti u agresivnoj obrani koja bi ih gurnula u poziciju za “lake koševe”, dobrom postotku vanjskog šuta i jednoj ili dvije igračice čije bi dobro izdanje upotpunilo učinak Ivane Blažević i Karmen Jeričević. Kao još jedna od šansi Zadra, činjenica je da je Agram ove sezone definitivno najnepredvidljivija ekipa lige te da im lošim nastupom mogu uvelike olakšati posao.
U 4. kolu Lige za ostanak igraju: Agram ZG – Zadar (subota, 1), Biska Pula – Trešnjevka, Split – Plamen Požega.


 BOROVIĆ: ZADRU NEDOSTAJE INA MARIN


Iva Borović drugu sezonu zaredom nosi dres Agrama. Nekadašnja kapetanica Zadra danas je jedna od glavnih uzdanica Zagrepčanki. Kad je riječ o utakmicama za Zadrom Borović u pravi protiv bivšeg kluba igra odlične utakmice.
– Mi smo se pobjedom u prošlom kolu na gostovanju kod Požege vratili u igru nakon što smo kod kuće kiksali protiv Pule. Mislim da u preostalih sedam utakmica možemo izgubiti najviše jednu ako želimo izbjeći pretposljednje mjesto. Zadru nedostaje Ina Marin jer bez nje nema pravog šutera u ekipi. Očekuje da će Zadar zbog toga pokušati ići na ulaze pod koš i mi se posebno spremamo baš za takvu igru – kaže Borović. Već skoro mjesec dana za Agram ne igra Lara Nikpalj, još jedna Zadranka u zagrebačkim redovima, koje se ozlijedila (zglobna čahurica) i za nju je sezona završena.