Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Posljednja prilika za doigravanje

Autor: Viktor Bogut

12.03.2010. 23:00
Posljednja prilika za doigravanje

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pozitivno je što je Davor Karlović nedavno krenuo s treninzima. Negativno je sve ostalo – kaže Denis Karlović


Nakon niza loših rezultata i vrlo turbulentne sezone stolnotenisačima Donata danas predstoji možda i najvažnije utakmica. U goste (17 sati) im dolazi momčad Dugog Sela, izravan konkurent za četvrto mjesto koje vodi u doigravanje. Što slaba liga, što sreće da su se i neki rezultati poklopili, Donat i dalje ima šanse za plasman među četiri najbolje momčadi, no poraz od Vodovod Osijeka u zadnjem kolu ne ulijeva optimizam u redove navijača zadarske momčadi.
– Dugo Selo je neugodna momčad. Ali ovo je nama biti ili ne biti. Moramo krenuti maksimalno i doći do bodova – rekao je strateg Donata Denis Karlović. Onaj mali tračak optimizma javio se povratkom Davora Karlovića, koji je krenuo s treninzima nakon neugodne ozljede i rupture ramena. No, u ovom trenutku je pitanje koliko će Davor Karlović biti spreman i koliko će moći pružiti.
– Davor je nedavno ponovo krenuo trenirati. Naravno da će nastupiti, iako nije u potpunosti spreman. No, vremena nema. Sada moramo biti pravi.
U slučaju poraza Donat će najvjerojatnije ostati bez plasmana u doigravanje, što bi bila poprilična katastrofa s obzirom da Zadrani imaju pravo angažirati Thiany Jianga, igrača koji se nalazi u TOP 20 svjetske rang liste. Ipak, sada se doigravanje još čini miljama daleko, s obzirom da jedino Tomislav Kolarek se nalazi u kakvoj-takvoj formi, pošto je prošli vikend igrao u finalu seniorskog Prvenstva Hrvatske. Davor Karlović se tek vraća u trening, a Stipe Josipović igra loše cijelu godinu.
– Teško je reći u kakvom smo stanju. Vjerujem da smo spremni onoliko koliko možemo biti. U svakom slučaju očekujem pozitivan ishod – zaključio je prvi čovjek zadarske struke.
U 15. kolu igraju: Donat – Dugo Selo, Pula – Industrogradnja, Frim – Vodovod, Split – Dr. Časl, Libertas – Zagreb.