Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U Slavoniji vrata Premijer lige

Autor: Andrija Prović

12.03.2010. 23:00
U Slavoniji vrata Premijer lige

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prošlotjedni ogledi Prve Dukat rukometne lige za vodeću trojku završili su očekivanim “jedinicama” te se mogu okarakterizirati kao zatišje pred buru. A bura je 18. kolo u kojem prvoplasirani Zadar Slad gostuje u Županji, dok Crikvenica dočekuje momčad iz Velike Gorice. U prijevodu, malo je vjerojatno da ćemo i nakon ovog vikenda na vrhu ljestvice gledati tri kluba s istim brojem bodova.
Jedan od najtežih ovosezonskih ispita Zadrane očekuje upravo večeras (19 sati). Zašto najtežih? Ponajviše jer se radi o izuzetno kvalitetnoj domaćoj momčadi koja u svojim redovima ima i nekoliko igrača s premijerligaškim iskustvom. Zatim, po pitanju užarenih gostujućih terena Županja je, uz Senj, najizgledniji kandidat za pomrsiti račune rukometašima iz Mocira. Nadalje, što se prvenstvo bliži kraju, ulozi su sve veći, imperativ također, dok su propuštene prilike izravni vjetar u leđa konkurentima. Mogli bi se i dalje nabrajati razlozi zašto je Zadranima nužna pobjeda, međutim, da bi je ostvarili, bit će im nužan i ulazak u utakmicu hladne glave. Ako ne podlegne pritisku, Palekina momčad ipak je ona koja bi trebala držati konce u svojim rukama.
Bez obzira na gore navedene otežavajuće faktore, kapital Zadrana leži u činjenici da su dvije posljednje pobjede izborili odličnim kolektivnim nastupom, da nisu bez razloga vodeći na ljestvici te da su ove sezone već slavili protiv Županje. Bilo je to u petom kolu kada su nakon lošijeg izdanja u prvom, u drugom poluvremenu bez većih problema postavili konačnih 30:22.
– Županja će se najvjerojatnije braniti 6-0 zonom te pokušati umrtviti našu igru. Imaju više odličnih pojedinaca, no opasnost će u prvom redu prijetiti s crte, odnosno vanjskih pozicija. Više od dvije godine nisu izgubili domaću utakmicu, no nadam se da je došlo vrijeme da se to promijeni – smatra Roko Paleka, trener Zadar Slada.
Uvjerljivim nastupima i visokim pobjedama nad Prelogom i Đakovom, Zadar je došao do prvog mjesta i pokucao na vrata Premijer lige. Ogled 18. kola njihova je prilika da ista vrata sada širom otvore, a lakši raspored u nastavku omogućio bi im da kroz njih na kraju i prođu.
U 18. kolu igraju: Županja – Zadar (subota, 19), Kaštela Adriachem – Prelog, Solin – Umag, Crikvenica – Gorica, Ivančica Ivanec – Slatina, Trilj PV – Arena Jadrograd, Đakovo – Senj Wallenborn.