Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dvostruko slavlje u Europi Donni

12.03.2012. 23:00
Dvostruko slavlje u Europi Donni


Udruga Europa Donna dodijelit će priznanja za doprinose akciji “Dani narcisa” koja se održava svake godine na početku proljeća radi podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke


Udruga Europa Donna Zadar sutra otvara svoje nove prostorije u Veslačkoj ulici 2 na prvom katu koje dijeli s Ligom za borbu protiv raka. Iz udruge zahvaljuju Gradu Zadru na novim prostorijama i izražavaju nadu da će u njima svi zainteresirani moći potražiti savjet, dobiti pomoć te i sami pomoći u borbi protiv raka.
Uz svečano otvaranje novih prostorija, Udruga Europa Donna će dodijeliti priznanja za doprinose akciji “Dani narcisa” koja se održava svake godine na početku proljeća radi podizanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.
Ovogodišnja akcija će se održati 24. ožujka pod motom “Volim svoje zdravlje” i to u Zadru, Sutomišćici, Benkovcu, Ninu i Biogradu.
– U Hrvatskoj od ove bolesti godišnje umre 900 žena. Cilj Udruge je pomoći u smanjenju smrtnosti od raka dojke. Upoznajemo žene s bolešću koja im može odnijeti život, načinima za njenu prevenciju i liječenje, a prikupljenim novčanim sredstvima direktno pomažemo bržoj dijagnostici i uspješnom liječenju raka dojke. Prošle godine smo zadarskoj bolnici donirali 70 tisuća kuna za transfuziološku ležaljku i Vacora uređaj za bolju dijagnostiku raka dojke. U prikupljanju su pomogle i udruge žena iz Benkovca, Biograda, Nina te s otoka Ugljana (iz Kukljice, Kali, Preka, Sutomišćice, Ugljana), stoji u priopćenju dr. Tatjane Vukelić-Baturić, predsjednice zadarske sekcije udruge Europa Donna.