Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Grgurović: Ima za mene vremena!

12.03.2012. 23:00
Grgurović: Ima za mene vremena!


Puno mi je prijatelja i stranačkih kolega sugeriralo da se kandidiram za predsjednicu HDZ-a Zadra. Odluku nisam donijela naprečac. Procijenila sam da mogu doprinijeti stranci obnašajući tu odgovornu i zahtjevnu, stranačku dužnost te sam uz suprugovu podršku najavila svoju kandidaturu, rekla je Grozdana Perić


U tijeku su redovni unutarstranački izbori HDZ-a koji će kulminirati 20. svibnja na 15. općem izbornom saboru HDZ-a, koji će se održati 20. svibnja.
HDZ će o svom novom predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra u idućem četverogodišnjem mandatu odlučivati na Izbornoj skupštini 31. ožujka. Dosadašnja predsjednica u dva mandata, Ana Lovrin, je najavila kako će se neće ponovno kandidirati za novog predsjednika ili predsjednicu iako se, zasad, spominje čak pet potencijalnih kandidata. Sasvim je sigurno da će se kandidirati zadarska pročelnica za financije Grozdana Perić, dok zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović na to i ne pomišlja.
– Zaista je ugodno čuti da me spominju za čelno mjesto zadarskog HDZ-a. Međutim, smatram ljudski i politički korektnim da i ovim putem kažem da se na predstojećim unutarstranačkim izborima neću kandidirati za predsjednika Gradskog HDZ-a. Ima za mene vremena, bit će još izbora, rekao je Dražen Grgurović koji za dosadašnje obnašanje dužnosti zadarskog dogradonačelnika dobiva samo pohvale, pa i od oporbe.
– Uvjeren sam da ćemo nakon izbora općenito dobiti snažniji i jedinstveniji HDZ. Sve će se to osnaži pobjedom na idućim lokalnim i parlamentarnim izborima te na izborima za Europski parlament, naglasio je Grgurović.
Gradska financijerka Grozdana Perić objavila je svoju kandidaturu za šeficu zadarskog HDZ-a koju će 31. ožujka na Izbornoj skupštini potvrditi s 20 potpisa izaslanika. Prije četiri godine na Izbornoj skupštini zadarskog HDZ-a nazočilo je 176 izaslanika.
– Puno mi je prijatelja i stranačkih kolega sugeriralo da se kandidiram za predsjednicu HDZ-a Zadra. Odluku nisam donijela naprečac. Procijenila sam da mogu doprinijeti stranci obnašajući tu odgovornu i zahtjevnu, stranačku dužnost te sam uz suprugovu podršku najavila svoju kandidaturu, rekla je Grozdana Perić.
– Neophodna je i što veća demokratizacija stranke. To je zasigurno i garancija da će HDZ nakon unutarstranačkih izbora biti još mnogo jači. Mišljenja sam kako će HDZ-u pozitivne promjene dati novu snagu i zanos da bi stranka nastavila pobjeđivati u nadolazećim izbornim ciklusima, poručila je Perić.
Trojica preostalih kandidata, koji se spominju u javnosti, zadarski dogradonačelnik Darko Kasap, ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Dario Nakić i šef Odjela za ginekologiju i porodiljstvo Opće bolnice dr. Branko Dukić, još nisu donijeli konačnu odluku za koju je ostalo nešto više od dva tjedna.
– Unatoč novinskim napisima zasad ni s kim iz HDZ-a nisam razgovarao o mogućoj kandidaturi, govori Darko Kasap uvjeren kako će unutarstranački izbori dodatno osnažiti HDZ i da će im nakon unutarstranačkih izbora u javnosti znatno skočiti rejting.
– Nije toliko bitno ime osobe koliko program koji će biti dobar za stranku, za zadarski i županijski, ali i za HDZ na državnom nivou, navodi Kasap ističući kako je HDZ-u sada najpotrebnije učvrstiti jedinstvo, ojačati infrastrukturu i osnaživanje iznutra.
Izbori na području Zadarske županije održavaju se u 160 temeljnih ogranaka, od čega 28 temeljnih ogranaka HDZ-a u gradu Zadru te u 28 općinskih i šest gradskih odbora HDZ-a.


U Zadru 18 od 28




Od 28 temeljnih ogranaka HDZ-a u gradu Zadru izbori su dosad održani u njih osamnaest. Za predsjednika temeljnog ogranka Puntamika izabran je Ante Kolega, Smiljevca Denis Karlović, Dračevca Šime Mičić, Crnoga Darko Wertheim, Bilog briga Predrag Ivković, Gaženice Pero Kalfić, Petrčana Ante Jukica, Dikla Bruno Milin, Brodarice Zvonimir Višak, Bokanjca Olivio Meštrović, Novog Bokanjca Pave Ivić, Kožina Ivan Stručić, Arbanasa Dino Bajlo, Stanova Robertino Dujela, Voštarnice Dario Vrsaljko, Višnjika Ante Babić, Ploča Hrvoje Šarić i Plovanije Joso Nekić.


Ima li Kalmeta protukandidata?


Izbori u Županijskom odboru zakazani su za 28. travnja, a dosad je predsjedničku kandidaturu najavio jedino Božidar Kalmeta, aktualni prvi čovjek županijskog HDZ-a. Znajući za ugled koji Kalmeta uživa u Zadarskoj županiji među vodećim ljudima u općinskim i gradskim odborima HDZ-a te među stranačkim članstvom teško je očekivati protukandidata koji bi mogao ozbiljnije ugroziti njegov status prvog zadarskog hadezeovca. Međutim, službene kandidature po važećem Statutu s potrebnih 30 potpisa potpore izaslanika predat će se tek na izbornoj skupštini u Falkensteinerovom hotelu Donat na Puntamici. Prije četiri godine na županijskim izborima je nazočilo 254 izaslanika.