Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U Općini Bibinje održano primanje za odbojkašice s američkog sveučilišta iz Roswella

12.03.2012. 23:00
U Općini Bibinje održano primanje za odbojkašice s američkog sveučilišta iz Roswella


Želeći devetodnevni boravak odbojkašica s američkog New Mexico Military Institute u Zadarskoj županiji učiniti što sadržajnijim, svoj doprinos danas je svečanim primanjem dala i Općina Bibinje predvođena načelnikom Ninom Šimunićem. Sveučilišnu ekipu za koju nastupaju ili su nastupale tri bivše igračice OK Arbanasi (Ivana Batur, Andrea Sorić i Iva Čotrić) bibinjski je čelnik pozdravio zaželjevši joj srdačnu dobrodošlicu te je upoznao s institucijama, sportskim uspjesima i sportskim kolektivima, odnosno s novijom poviješću svog mjesta.
– I sam sam svojevremeno bio odbojkaš, tako da cijenim trud i svakodnevno odricanje koje ulažete kombinirajući sportske i fakultetske obveze. Drago mi je da ste tu te se nadam da se radi o prvom u nizu posjeta Bibinjama – rekao je između ostalog Šimunić.
Simpatičnim gošćama potom se obratio i Ivan Šimunić, predsjednik Općinskog vijeća koji im je također zaželio da se što ugodnije osjećaju u Bibinjama, a riječ je dobio i bojnik Hrvatske vojske Vinko Rogić. On je zajedno s časničkim namjesnikom Vedranom Bugarijom u ovoj prigodi bio izaslanik generala Mladena Fuzula.
– Nadam se da ćete iz našeg grada ponijeti lijepa iskustva i da ćete promovirati ovu sredinu. Nadam se i da će vaš dolazak potaknuti buduće generacije na dolazak i produbljivanje prijateljstva – kratak je bio Rogić.
Vjerojatno najveći povod druženju bibinjskog vodstva i sastava iz Roswella bila je Andrea Sorić, igračica podrijetlom iz Bibinja koja je nakon prvih odbojkaških koraka u matičnom klubu igrala za OK Arbanasi, da bi potom kao stipendistica postala članom NMMI-a. O povratku u rodno mjesto reći će:
– Naš domaćin, OK Arbanasi, potrudio se da nam je svaki trenutak boravka maksimalno ispunjen, no nismo umorni već jako zadovoljni. Sve je sjajno: od smještaja, turističkih obilazaka i odigravanja prijateljskih utakmica s ovdašnjim klubovima, a za mene je poseban doživljaj vratiti se u Bibinje – naglasila je Sorić.
U bibinjski itinerer američke su sveučilištarke u ponedjeljak upisale i prijateljsku utakmicu s klubom domaćinom. Slavile su rezultatom 3:0, no on je ovaj put bio u posve drugom planu. Najvažnije je bilo druženje i zabava, o čemu je posvjedočilo i 300-injak gostoljubivih Bibinjaca.