Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uskoro izbor ravnatelja Centra

12.03.2012. 23:00
Uskoro izbor ravnatelja Centra


Nakon preregistriranja zavoda u centar očekuje se formiranje upravnog vijeća koje će raspisati natječaj za ravnatelja centra, kaže Jadrijev koja se planira opet javiti na natječaj za mjesto ravnateljice


Hrvatski sabor je u četvrtak donio novi Zakon o socijalnoj skrbi, da bi se, kako su u saboru tom prilikom govorili vladajući, uveo red u kaos koji je u socijalnoj skrbi napravio HDZ.
Naime, tek je u lipnju prošle godine stupio na snagu Zakon o socijalnoj skrbi kojim je uspostavljen 21 zavod za socijalnu skrb, dok su centri postali njihove podružnice. Novi Zakon Kukuriku koalicije sad opet vraća pravnu osobnost centrima za socijalnu skrb te predviđa decentralizaciju sustava.
Velike su to promjene u kratkom roku za djelatnike u socijalnoj skrbi, koji ionako u jeku krize, lošeg financijskog stanja te sve većeg broja ljudi na rubu siromaštva imaju i previše posla. Osim toga, sve te promjene financiraju porezni obveznici.
Kako kaže Danijela Jadrijev koja je u statusu vršitelja dužnosti Zavoda za socijalnu skrb Zadarske županije, za očekivati je da će s vraćanjem centara uslijediti i izbor ravnatelja novih centara.
– Nakon preregistriranja zavoda u centar očekuje se formiranje upravnog vijeća koje će raspisati natječaj za ravnatelja centra. Ne znam kojom će se dinamikom promjene događati, po mojoj slobodnoj procjeni bit će to u roku od tri do šest mjeseci, kaže Jadrijev koja se planira opet javiti na natječaj za mjesto ravnateljice.
Osim povratka u centre, Jadrijev kaže da je novi Zakon kombinacija onog iz 2007. i onog iz 2011.
– Nisam ga baš detaljno iščitavala, ali prema Nacrtu mi se čini da nema značajnih promjena. No više ćemo saznati na radnim dogovorima koje ćemo imati u ministarstvu, kaže Jadrijev.