Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Putujući Europom mladi Njujorčani zapjevali u Zadru

Autor: Irena Jurjević

12.03.2013. 23:00
Putujući Europom mladi Njujorčani zapjevali u Zadru

Foto: Vedran SITNICA



Red klasike, red gospela, red tradicionalnih – tako bi se ukratko mogao opisati nastup ovih mladih Njujorčana


Jednodnevni posjet srednjoškolskog zbora Rye Country Day School Choir iz New Yorka bio je povod za pravu spontanu, no uistinu lijepu glazbenu poslasticu koja je održana jučer, u ranim popodnevnim satima, u školskoj dvorani Nadbiskupske klasične gimnazije u Zadru.
Red klasike, red gospela, red tradicionalnih – tako bi se ukratko mogao opisati nastup ovih Njujorčana koji su tijekom svog nastupa učenicima i profesorima Nadbiskupske klasične gimnazije Ivana Pavla II. pružili, uistinu jedinstveno glazbeno iskustvo. Ipak, dužni im nisu ostali članovi zbora Nadbiskupske klasične gimnazije Ivana Pavla II. otpjevavši nekoliko pjesama dobrodošlice, među kojima i obradu “Only you” od Yazooa, kao i popularnu Stingovu “Englez u New Yorku”. Sve to popraćeno je i atraktivnom koreografijom s kojom su se Zadrani predstavili i na HRT-ovom natjecanju “Do posljednjeg zbora”.
Američki srednjoškolski zbor Rye Country Day School Choir nalazi se trenutačno na studijskom putovanju od Venecije do Dubrovnika pa se tako u svakom gradu (Venecija, Zadar, Split, Dubrovnik) zaustavljaju na jedan dan. Tijekom posjeta Zadru izrazili su želju da se povežu s još jednim srednjoškolskim zborom, ostvare zajednički nastup te otpjevaju svoj repertoar, pojasnio je ravnatelj osnovne glazbene škole Sv. Benedikta Igor Cecić.