Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svjetionik za sigurnost u Zlatnoj luci

Autor: Velimir Brkić

12.03.2013. 23:00
Svjetionik za sigurnost u Zlatnoj luci

Foto: Velimir BRKIĆ



Cijena svjetionika izgrađenog u Plovputu Split iznosi 82.500 kuna. Nakon postavljanja slijedi njegovo bojenje, rekao je Ante Martinac, načelnik Sukošana


Šangulin d.o.o. iz Biograda na Moru, jedan od vodećih u turizmu na području Dalmacije, jučer je ro-ro brodom za specijalne terete velikom dizalicom točno u podne postavio svjetionik na Glavu porta obnovljene sukošanske rive, odnosno gata.
– Cijena svjetionika izgrađenog u Plovputu Split iznosi 82.500 kuna. Nakon postavljanja slijedi njegovo bojenje, rekao je Ante Martinac, načelnik Sukošana.
Postavljanje svjetionika bit će objavljeno u Oglasu za pomorce i Peljarima Jadranskog mora te će već od danas biti poznat svim pomorcima, nautičarima, turističkim brodarima i ribarima na Jadranskom moru.
Pomorski svjetionik na Glavi porta u Sukošanu i dalje će zadržati svoju primarnu ulogu, a to je sigurnost plovidbe na moru, tako da će njegovo svjetlo i nastaviti obasjavati nebo nad uvalom Zlatna luka.
Inače, postavljanje svjetionika jedan je od zadnjih poslova sveobuhvatne sanacije glavnog gata u Sukošanu. Riječ je o radovima u vrijednosti od oko šest milijuna kuna.