Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Aramis Naglić i njegov most

12.03.2017. 23:00
Aramis Naglić i njegov most


Od pet utakmica na klupi Zadra, koliko je momčad vodio u ABA ligi, Aramis Naglić dobio je tri. Od te tri samo je jedna (Mornar) bila uvjerljiva. Ostale su bile čupave, doma sa Cibonom i s Olimpijom, vani s Partizanom (suci, suci…) i ona s Karpošem u predalekom Skoplju. Dobiti tri od pet, pozitivno je ostvarenje. No, Naglić je u Zadru naišao na nužnost radikalne promjene paradigme u hodu, u dva-tri dana. Od momčadi sa zbrčkanom igrom, od momčadi koja se sramotila u zabocima i sinjima, u šibenicima, koja je puštala u obrani kao šuplji badanj, valjalo je dobiti momčad koja će vratiti tipičnu zadarsku borbenost i koja će, ono što je najbitnije, moći zadati smrtonosne udarce suparnicima. Nije bilo realno da Naglić odjednom dobije sve to u kontinuitetu, da spoji niz pobjeda u A 1 ligi, u Kupu Krešimira Ćosića i u ABA ligi. Onaj tko poznaje profesionalni sport, dobro znade koliko je krvav posao doći, preuzeti momčad koja ni sebi ne vjeruje i izvesti je iz guste šume na čistinu.
Naglić je uspio. Sinoć je bilo zanimljivo pratiti kako mu momčad najprije ostvaruje plus, pa zapada u minus, a istodobno je u Novom Mestu Krka uspjela naći Ciboni slabosti pa se vratila i trčala za pobjedom. Onda se Zadar razbudio i premda je ponekad i svijećom morao svijetliti u neke zakutke hoteći naći još malo snage i izdržljivosti, uspio je. U zadnjoj četvrtini, kad se paraju gaće, Naglićeva družina otplesala je elegantan ples.
I koliko god je lijepo bilo što je s tribina dolazila silna energija, što su se slijevale čestitke i iz prvih redova i iz zadnjih, toliko je na koncu ABA lige znakovito bilo što su tribine još jednom poslale poruku nedvosmislene naravi – upravi! Jer, za hod po trnju u doosadašnjem dijelu sezone primarno je odgovorna bratija iz ureda. Oni su trasirali ‘krivu Drinu’, a sva je sreća da je nekako na klupu prispio Aramis Naglić pa u zadnji trenutak konstruirao – most.
Odgovorni u Zadru više ne smiju dopustiti da se takvo što ponavlja…


 Izjave


Ivan Marinković
– Teška utakmica, teška… Olimpija je igrala dobro, pravo natjecateljski, no mi smo iskazali veliki karakter, čvrst. Kad smo gubili, postali smo najjači i okrenuli rezultat, nismo podlegli pritisku. Ostvarili smo cilj u ovom natjecanju. Mogli smo i prije, ali imali smo poteškoća, izostanaka i slično. Na kraju, od srca hvala publici na velikoj potpori.
Aramis Naglić
–  Kao i Marinković i ja ću reći da smo pokazali karakter. Olimpija je igrala čistu natjecateljsku utakmicu iako joj to nije trebalo, ali to je sportski. Trebam istaknuti Jakova Vladovića koji je igrao na svoju želju s jednim treningom, trebam istaknuti Ramljaka koji je pokrio sve pozicije na terenu, pa i prve redove tribina. Trebam istaknuti i sve ostale, ali i značajnu potporu publike. Napadački skok? Da, dobili smo i taj element, ali to je tako kad se igra utakmica za život. Ova je bila takva. Trebaš korak više, skok više, napor više… Sretan sam da je ovako završilo. Olimpija je ušla u plus devet jer smo mi pali u trčanju, izgubili smo ritam, protok lopte. Nismo momčad koja može igrati sporo. Opet, ne gledaš u ovakvim utakmicama je li plus devet ili je minus devet. Igra se 40 minuta. Sad će igrači dobiti dva dana slobodno da se odmore, dođu k sebi, otklone poteškoće, prehlade, što li već i da se okrenemo ostatku obveza u ovoj sezoni.