Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Od 20 učenika petoro “Bersića” osvojilo prve nagrade

12.03.2017. 23:00
Od 20 učenika petoro “Bersića” osvojilo prve nagrade


Završeno je 55. Regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Natjecanje se održavalo u više gradova pa je u Zadru organizirano natjecanje iz solfeggia, u Splitu natjecanje iz pjevanja, te natjecanje na gitari i glasoviru, dok se u Velikoj Gorici organiziralo natjecanje u suvremenom plesu.
Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika Glazbene škole Blagoje Bersa i svi su osvojili nagrade. Pet učenika osvojilo je prvu nagradu i time se kvalificiralo na državno natjecanje koje će se održati početkom travnja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. To su: Lucijan Bašić, natjecatelj u solfeggiu, nastavnica Marjana Dušević, Bernarda Klinar u pjevanju, nastavnica Marica Kolega, Zara Kadija i Maja Petani, natjecateljice u suvremenom plesu, nastavnica Sanja Petrovski i Laura Čerina – suvremeni ples, nastavnica Vlasta Marotti Hrašćanec.
Drugu nagradu u disciplini suvremeni ples osvojile su Lana Jelić i Marija Knežević, nastavnica Vlasta Marotti Hrašćanec u disciplini glasovir:
Luvija Petričić i Natalija Papić, nastavnica Blanka Aždajić Medić, Victoria Alesandra Nikpalj, nastavnica Ivana Skroče i Rebeka Šindija, nastavnica Petra Škara Ivanković.
Treću nagradu osvojile su učenice suvremenog plesa, Marija Milia Papić, Božena Zrilić, Korina Oltran, Margareta Šimić i Kristina Beltran Miranda, a pripremale su ih nastavnice Sanja Petrovski i Vlasta Marotti Hrašćanec. Na natjecanju u glasoviru treća nagrada pripala je Marieli Baljak, Tonki Bušić i Adrianu Valčiću koje je pripremila nastavnica Ivana Skroče i solfeggia Leonarda Ćurić, nastavnica Nada Smoljan.