Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kup uvertira za prvenstvo

Autor: Viktor Bogut

12.04.2010. 22:00
Kup uvertira za prvenstvo

Foto: Sebastian GOVORČIN



Odigrali smo zaista dobro. U obje utakmice smo dominirali i u konačnici zasluženo osvojili Kup – ističe trener Zadra Šime Mijolović


Kuglači Zadra u nedjelju su osvojili Hrvatski Kup. Iako Kup nema značenje koje ima prvenstvo, svaki trofej je važan i svaki trofej slovi kao uspjeh, a samo to što su Zadrani u Zagrebu slavili protiv dvije domaće momčadi dovoljno govori o kvaliteti nastupa kuglača Šime Mijolovića.
– Odigrali smo zaista dobro. U obje utakmice smo dominirali i u konačnici zasluženo osvojili Kup – kazao je zadarski strateg. Zadrani su u subotu u polufinalu slavili 7:1 protiv Grmoščice, da bi s istim rezultatom u finalu svladali i Zaprešić.
– Protiv Grmoščice se istaknuo Primož Pintarič. Protiv Zaprešića Luka Ukalović koji je i srušio rekord kuglane. No, koliko su dobro svi igrači igrali, dovoljno govori i to što nam je samo tri drva nedostajalo da se sruši i momčadski rekord kuglane.
Do kraja prvenstva ostala su dva kola. Za obranu titule potrebna Vam je samo jedna pobjeda. U idućem kolu gostujete kod Konikom Osijeka?
– Smatram da je prvenstvo manje-više gotova priča. Iako igramo sada protiv Konikoma, u posljednjem kolu nam u goste dolazi Trilj, koji više nema šanse ostati u ligi. Samo moramo zadržati ozbiljnost do kraja prvenstva i novi trofej ne bi trebao doći u pitanje – ističe Mijolović.