Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ulazak zadarskih plivača u novu eru

Autor: Andrija Prović

12.04.2010. 22:00
Ulazak zadarskih plivača u novu eru

Foto: Tomislav JERAK



Tranzicijsko razdoblje u kojem moraju okončati nastupe na B prvenstvima bliži se kraju, a dva zadarska plivačka kluba u budućnosti će se nadmetati s najboljim predstavnicima ovog u nas trofejnog sporta. Pravila su jasna – klub sa zatvorenim plivalištem više na spada u B kategoriju natjecanja, ali sudeći po broju osvojenih odličja, Zadar i Jadera ionako su je prerasli. Izlizano je po tko zna koji put ponavljati što su vodeni sportovi u Zadru dobili izgradnjom novog bazena, no, napomenut ćemo ipak još jednom – puno.
Najbolji dokaz su sjajni ovogodišnji rezultati i iz mitinga u miting, sve više Zadrana u nekoj od osam staza. Ali nisu samo vodeni sportovi ti koji su profitirali, profitirali su i ljubitelji plivanja koji su u dva dana natjecanja ispunili bazen na Višnjiku. Domaća je publika tako pokazala da prepoznaje i cijeni plivanje. A sve ono što se u posljednje vrijeme događa na novom bazenu zasigurno cijene i iz Hrvatskog plivačkog saveza. Nije pretenciozno utvrditi da se u Zadru polako stvara novi jaki plivački centar.
Ipak, unatoč ulasku u novu, bolju eru, Zadrani su pokazali da nisu zaboravili ostale klubove s kojima su do jučer dijelili istu sudbinu. Organizacija posljednjeg B prvenstva bila je na neki način i njihova zahvala. 
– Zaista smo uživali na posljednjem B mitingu, a posebno nas veseli što je upravo Zadar bio domaćin. Žalit ćemo za B prvenstvima, posebno naši najmlađi plivači, no okrećemo se budućnosti i nastojanju da i u A natjecanjima ostvarimo zapažene rezultate – zaključila je Josipa Nekić, glavna trenerica PK Zadar.