Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Oprez i strpljenje zbog gužve

12.04.2011. 22:00
Oprez i strpljenje zbog gužve


Cesta je bila u velikoj mjeri oštećena i bila je velika prijetnja ne samo za vozače, već i za bicikliste te pješake. Za sada se one kritičnije dionice saniraju u cijelosti, a one manje oštećene djelomično. Kad se iznađu dodatna sredstva trasa Privlaka – Nin u cijelosti će se presvući novim asfaltnim slojem, kaže načelnik Surić


Budući da je zbog opterećenosti te uslijed  dugotrajnih i obilnih zimskih kiša došlo do znatnih oštećenja  kolnika na državnoj cesti D 306 kroz Privlaku i dalje prema  Ninu, općinska uprava u Privlaci je u nekoliko navrata do sada  na adresu Hrvatskih cesta ispostave Zadar, slala zahtjev da se  krene u sanaciju ove iznimno frekventne državne ceste.
Na loše stanje kolnika također su u više  navrata ukazivali vijećnici privlačkog  Općinskog vijeća na  nekoliko zadnjih sjednica, postavivši pitanja zašto se konačno nešto ne poduzme po tom pitanju, tim više što se  primiče turistička sezona.
Radovi su konačno  krenuli i na njima su  uz odgovarajuću  mehanizaciju angažirani radnici javnog poduzeća Ceste  Zadarske županije iz  Zadra. S obzirom na  to da se promet centrom Privlake zbog toga naizmjenično propušta uz regulaciju  semaforima u oba smjera uz dopuštenu maksimalnu brzinu od  10 kilometara na sat, nastaju gužve i zastoji zbog čega je  potrebno strpljenje i maksimalni oprez vozača.
Po riječima općinskog načelnika Ive Surića ova gužva potrajat  će par dana.
– Cesta je bila u velikoj mjeri oštećena i bila je velika prijetnja  ne samo za vozače već i za bicikliste te pješake. Za sada se one  kritičnije dionice saniraju u cijelosti, a one manje oštećene  djelomično. Kad se iznađu dodatna sredstva trasa Privlaka – Nin  u cijelosti će se presvući novim asfaltnim slojem. Mi smatramo  da će to biti uskoro. Po informacijama s kojim raspolažemo  ovog trena najizglednije je da će se 1. lipnja otvoriti za sav  promet novoizgrađena trasa buduće brze ceste Nin – Privlaka –  Vir. Kao što znate, ona zaobilazi u svoj svojoj dužini  Privlaku.  Kad se to dogodi konačno ćemo odahnuti, kaže načelnik  Surić.