Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Počelo hodočašće za generale u Haagu

12.04.2011. 22:00
Počelo hodočašće za generale u Haagu


Trodnevno hodočašće braniteljske Udruge hrvatskih branitelja “Lučonoše Domovinskog rata” od Pakoštana do Knina organizirano je u znak podrške generalima Gotovini, Čermaku i Markaču


Četiri dana prije presude hrvatskim generalima započelo je trodnevno hodočašće braniteljske Udruge hrvatskih branitelja “Lučonoše Domovinskoga rata” od Pakoštana do Knina. Ante Nadomir Tadić-Šutra, kninski pjesnik i Ante Duvnjak, predsjednik Udruge će u znak podrške generalima Gotovini, Čermaku i Markaču za svakog optuženog propješačiti 30 kilometara.
 – Ideja se rodila prije mjesec dana na večeri domoljubne pjesme “Molitva za Antu”. Htjeli smo učiniti mali korak prema onom cilju kojeg svi očekujemo, oslobađajućoj presudi za generale Antu Gotovinu, Ivana Čermaka i Mladena Markača, rekao nam je uoči samog hodočašća Ante Nadomir Tadić-Šutra.
– Znamo da su oni pravednici i da će u petak zajedno s nama dočekati svjetlo slobode koje su zajedno s nama podarili Hrvatskoj i hrvatskom narodu, poručio je Tadić-Šutra.
 Hodočasnike Udruge “Lučonoše Domovinskog rata” koji su poznati i po hodočašću 650 kilometara od Škabrnje do Bleiburga, održanom prije tri godine, te po višekratnom hodočašću “Kijevo-Knin-Škabrnja”, na trodnevno hodočašće je ispratio načelnik Milivoj Kurtov.
– U petak očekujem oslobađajuću presudu. Sve osim toga bilo bi teško prihvatljivo, naglasio je Kurtov dodajući kako Općina ništa ne priprema unaprijed.
– Znamo da su spontane proslave najljepše, a uvjeren sam da će se to dogoditi u petak, rekao je načelnik općine Pakoštane.
 Dolazak na središnji Trg dr. Ante Starčevića u Kninu predviđen je u četvrtak oko 22.30 sati odakle će se sa svijećama i molitvom uputiti prema kninskoj tvrđavi na molitveno bdijenje.
– U molitvi će nam se pridružiti i šibenski biskup mons. Ante Ivas, gvardijan i župnik župe Svetog Ante u Kninu fra Petar Klarić, gradonačelnica grada Knina Josipa Rimac te mnogi Kninjani i gosti, a u kulturnom dijelu programa nastupit će i klapa Zvono iz Kistanja, najavio je Tadić-Šutra.
– Doći će mnogi gosti iz Hrvatske te se nadam da Hrvatska pokazuje zajedništvo kao početkom 90-ih godina, uvjeren je Ante Nadomir Tadić-Šutra.
Danas je na redu dionica od Lepura, ravnokotarskog sela osam kilometara istočno od Benkovca, do Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji.