Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U iščekivanju (nemirnog) doigravanja

12.04.2011. 22:00
U iščekivanju (nemirnog) doigravanja


Netom prije početka doigravanja najbolji igrač Donata Tomislav Kolarek potpisao je ugovor s Dr. Časlom, a kako stvari stoje Zadrani su ostali i bez Jakova Krivića u završnici sezone


Zanimljiv je bio protekli period za stolnotenisače Donata. Nakon odlične i vrlo stabilne sezone, nanizalo se nekoliko šokova za zadarsku momčad. Prvi je stigao kada se čulo da je kratko pred početak doigravanja Tomislav Kolarek, inače najbolji igrač Donata, potpisao ugovor za iduću sezonu s Dr. Časlom, najvećim konkurentom zadarskoj momčadi. Iako iz Donata ističu da se s ovim pitanjem mora pozabaviti disciplinska komisija, jasno je da će Kolarek napustiti Donat na kraju sezone, a upitno je s koliko će motiva odigrati eventualni finale protiv Dr. Časla.
– Ja smatram da je Kolarek profesionalac i da neće pretjerano kalkulirati. Njega ovdje najmanje krivim. Njemu je ponuđen vjerojatno dobar ugovor, a nije se želio strpiti do kraja sezone i čekati i druge ponude, budući da znam da mu je u igri bila i Njemačka liga – ističe čelni operator Donata Denis Karlović.
No izgleda da Kolarek ipak više nije 100% koncentriran, s obzirom na to da je u Dubrovniku izgubio dvoboj koji niti u snu nije smio izgubiti.
– Osjeti se izgleda kod njega taj pritisak. Protiv Libertasa u subotu je izgubio od Marka Habijaneca, a od njega ja za tri klase bolji.
Karlović ponovo ističe veću krivnju vidi u Martin-Tinu Časlu, vlasniku Dr. Časla.
– On često radi poteze na našu štetu. Dobro je kada netko uloži novac u stolni tenis, ali neke stvari su ipak previše. Mi ćemo zbog ovog poteza tražiti suspenziju Dr. Časla na disciplinskoj komisiji. Postoji prijelazni rok koji počinje 1. lipnja i onda se rješavaju ove stvari. Ne na vrhuncu sezone.
Hoće li Zadrani uspjeti “izravnati” stvari s Dr. Časlom na disciplinskoj komisiji ili ne, treba vidjeti. Mnogo ovisi i u pravilima, o samom “slovu na papiru”.
– Vidjet ćemo što će se tu i izroditi, ali Dr. Časl je ionako bio veliki favorit u eventualnom finalu. Ne razumijem zašto se s ovim potezom nije moglo sačekati.
Valja napomenuti da su Zadrani izgleda za doigravanje ostali i bez Jakova Krivića, no taj potez su napravili svjesno. Naime, Krivić ima priliku postati pomoćni trener reprezentacije Katara.
– Nismo morali, ali smo ga pustili da otiđe u Katar. Ipak mu je to prilika da zaradi nešto i da se probije u tim vodama. Normalno da smo mu napravili ustupak. Bit će teže bez njega, ali ljudski smo postupili. Vjerojatno on neće više igrati za nas ove sezone, iako postoje neke šanse da nam se priključi u finalu doigravanja.
No za finale doigravanja trebat će odigrati još jedno kolo regularnog dijela prvenstva. Sutra u Zadar stiže sastav Zagreba, a onda će se u polufinalu doigravanja Donat ponovno sastati sa Zagrebom. Samo je još upitno koja će momčad imati poziciju broj dva, a koja će imati poziciju broj tri. “Dvica” donosi prednost domaćeg terena.
– Koliko sam čuo Zagreb sada stiže oslabljen, tako da ne vjerujem da ćemo imati problema u tom dvoboju. Sigurno je da će nas pokušati iznenaditi u polufinalu.