Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zebić: Bez opterećenja protiv Dinama

12.04.2012. 22:00
Zebić: Bez opterećenja protiv Dinama


Ovu utakmicu bih mogao najaviti praktički u jednoj rečenici. Nemamo što za izgubiti, možemo samo dobiti – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


Ako se za jednu utakmicu može kazati da gosti nemaju što za izgubiti, već samo mogu dobiti, onda je to ona današnja na Maksimiru. Naime, u 26. kolu Prve HNL Zadar gostuje kod novog-starog prvaka Hrvatske – Dinama. Bit će to ujedno i promocija novog naslova “modrih” koja bi mogla biti i pomalo tužna s obzirom da se igra pred praznim tribinama zbog kazne koju je zaradio Dinamo. Kako bilo da bilo, oslabljena Zebićeva momčad bez trojca (Surać, Fuštar, Prahić), te Gržana (mlada reprezentacija) i Sarića (kozice) može potpuno rasterećeno odigrati na Maksimiru i pokušati iznenaditi opuštenog domaćina. Bez ikakvog imperativa.
– Ovu utakmicu bih mogao najaviti praktički u jednoj rečenici. Nemamo što za izgubiti, možemo samo dobiti. I to je sva istina vezana za ovo gostovanje kod Dinama – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Idemo na promociju Dinamova naslova. Istini za volju više bih volio da se igra pred njihovim navijačima jer bi onda mogao očekivati i pokoji zvižduk ili baklju. Nemamo se zbog čega opterećivati, nema nikakvog imperativa u ovoj utakmici. Od mojih igrača s druge strane očekujem puno, ali po pitanju borbenosti i htijenja.
Zebić je naravno potvrdio da se na Maksimiru Zadar neće unaprijed predati.
– Naravno da nećemo istrčati s bijelom zastavom. Ali nećemo se opterećivati rezultatom. Najvažnije od svega je da odigramo maksimalno borbeno i odgovorno. Uostalom u zadnja dva nastupa smo na Maksimiru pružili dobre partije pa smatram da nema nikakvog posebnog razloga da tako ne bude i ovoga puta.
Naravno da žali što neće moći računati na Suraća, Fuštara i Prahića, te Gržana i Sarića, ali…
– Nema sumnje da će nam nedostajati ovi igrači, ali ovo je takva utakmica u kojoj nećemo previše žaliti za time. Bit ću iskren, u ovoj utakmici očekujem jedan novi, rastrčani Zadar. Očekujem da igrači koji dobiju priliku igrati na ovoj utakmici daju sve od sebe i da dobijem još pokoje ime za nadolazeće, vrlo važne dvoboje. Siguran sam da će igrači koji uskoče s klupe, a koji čekaju kao zapete puške, maksimalno motivirano odigrati protiv Dinama. Uostalom, protiv “modrih” nikada ne nedostaje motiva.
Svjestan je Zebić da Zadar ovoga proljeća ne blista, ali rezultati nisu loši.
– Činjenica je da igramo u grču, da smo dizelaška momčad koja jako loše ulazi u utakmicu. To se moglo vidjeti i protiv Splita gdje smo ponovno loše otvorili utakmicu i proigrali tek u nastavku. Međutim, u ovoj utakmici nema nikakvog razloga za strah, nema imperativa ili bilo kojeg razloga koji bi mojim igračima sputao noge. Idemo se nadigravati s “modrima” i napraviti najviše što bude moguće. Kod kuće igramo u grču, u ovoj utakmici za to nema nikakvog razloga – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Jerbić, Kovačević, Jonjić, Šare, Banović, Ćurjurić, Vasilj, Begonja, Mršić, Ivančić.