Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Gredice na rivi cvjetat će na milenijskoj fotografiji

12.04.2016. 22:00
Gredice na rivi  cvjetat će na  milenijskoj  fotografiji


– Na Pozdravu Suncu bit će postavljen aerobalon koji će besplatno moći isprobati svi zainteresirani građani. Iznenađenje je poznati fotograf Šime Strikoman koji će napraviti milenijsku fotografiju Cvijet Zadra i fotografiju Zadar the best European destination, otkrio je Ugrinić
U Perivoju Vladimira Nazora djelatnici Nasada drugu godinu zaredom svečano su otvorili Cvjetni vrt. Šezdeset vrsta biljaka bogatstvo je njihove ponude, a u šarenilu boja i cvijeća, potrudili su se ponuditi za svakoga ponešto, i to po prihvatljivim cijenama.
Bogata paleta sadnica
Proljeće je idealno vrijeme za uređivanje vrtova, okućnica, balkona,  stoga su u Nasadima ponudu oplemenili otvaranjem Cvjetnog vrta gdje  građani imaju široku paletu izbora različitih biljaka.
U ponudi imaju sve vrste dalmatinskih trajnica, lavandu, razne grmove, penjačice, te sadnice sezonskog cvijeća, vodenica, begonija, petunija,  đirana…
– Lani se prodalo pet tisuća komada biljaka, a najviše sezonskog cvijeća, ljetnica. Potrudili smo se i povećali proizvodnju u rasadniku za 30  posto, to nije malo, riječ je o 30 do 40 tisuća sadnica u jednoj godini. Bilježimo konstantan porast u proizvodnji, izjavio je Lenko Ugrinić, direktor Nasada.l
Cvjetni vrt otvoren je od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati.
Ugrinić je iskoristio priliku i na jučerašnjem otvorenju Cjetnog vrta  najavio bogat program u povodu nadolazeće izložbe Cvijet Zadra.
– Cvijet Zadra koji se održava od 21. do 24. travnja je tradicionalna  izložba hortikulturnog uređenja gredica na zadarskoj rivi. Uredit će se  gredice u duljini od 880 metara na zadarskoj rivi na kojoj se pojavljuju  sva komunalna poduzeća iz Hrvatske i svojim vrhunskim dostignućima  u krajobraznom projektiranju predočuju građanima i turistima suvremena dostignuća u aranžiranju, pojasnio je Ugrinić.
Zadar se predstavlja svijetu
Najavio je uređenje 22 gredice i to u aranžmanu najprestižnijih hortikulturnih inženjera u Hrvatskoj.
– Lijepo uređene gredice na rivi ostat će takve cijelo ljeto na užitak  našim građanima i turistima, dodao je direktor Nasada.
Otvorenje izložbe je na Forumu nakon čega slijedi obilazak rive, a u  povorci će se naći, kako je kazao Ugrinić eminentni uzvanici poput predstavnika hotelskih kuća, turističke zajednice koji će Zadar uz video spot  predstaviti svijetu…
– Na Pozdravu Suncu bit će postavljen aerobalon koji će besplatno  moći isprobati svi zainteresirani građani. Iznenađenje je poznati fotograf  Šime Strikoman koji će napraviti milenijsku fotografiju Cvijet Zadra i fotografiju Zadar the best European destination, rekao je Ugrinić.
Nakon razgledavanja gredica u atriju Sveučilišta za sve uzvanike bit će  upriličen domjenak.
Novina izložbe ove godine je što će na njoj sudjelovati i izlagači hortikulturne opreme, sitnije opreme za uređivanje živica, okućnica, a  građani će moći nabaviti sve što im je potrebno kako bi njihove kućne  cvjetne gredice bile što ljepše.
Ove godine na rivi će se moći kupiti sadnice različitih proizvođača iz  unutrašnjosti.
– Nadamo se kako je tvrtka Nasadi svojim angažmanom i radom svih  djelatnika doprinijela i prestižnoj nagradi koju je Zadar ovih dana primio, za najbolju europsku destinaciju. Horikulturno uređenje grada dokaz je kulture koju doživljavaju turisti. Želimo da cijeli grad pršti u bojama i cvijeću, zaključio je Ugrinić.