Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Blažević hat trickom neutralizirao Sinjane

12.04.2017. 22:00
Blažević hat trickom neutralizirao Sinjane


U 25. kolu Treće HNL jug Zadar je na Stanovima remizirao sa sinjskim Junakom, završilo je 3:3. Bila je ovo sadržajna utakmica u kojoj su gosti tri puta vodili, ali su Zadrani isto toliko puta sustizali njihovo vodstvo. Tri puta je svojim golovima Zadrane u život vraćao Vlatko Blažević, ali više od toga izabranici Ivana Pudara nisu uspjeli napraviti. Na kraju moramo priznati da je, barem po prikazanom na travnjaku Stanova, podjela bodova i najpravičniji ishod ovoga dvoboja.
S minusom na odmor
Utakmica je započela minutom šutnje za nedavno preminulog bivšeg predsjednika NK Zadra Antu Pešu. Prvi udarac prema vratima uputio je Junak u 2. minuti susreta. Pucao je Matić ali neprecizno. Međutim, ono što Matiću nije pošlo za nogom tada, učinio je glavom u 5. minuti njegov suigrač Josip Galić. Loptu je s desnog boka ubacio bivši Zadrov igrač Drago Gabrić, a Galić je sam kao duh loptu neometan sproveo u Gluićevu mrežu – 0:1. U 13. minuti mogli su Sinjani i do drugog gola. Gabrić je ostao sam ispred Gluića koji fantastično “skida” njegov udarac s desetak metara. Prvi ozbiljniji udarac prema vratima gostiju uputio je Pranić u 17. minuti. A onda u 20. minuti najstroža kazna za Zadrane. Terkešovu loptu prema Blaževiću u šesnaestercu Junaka rukom udara Gale i sudac Mikulić pokazuje na kreč. Uspješan s 11 metara je Vlatko Blažević, lopta odlazi u lijevu stranu, vratar Labrović u desnu – 1:1. Bubnjar je u 29. minuti, nakon što je prevario svoje čuvare, pokušao s 18 metara to isto učiniti i Labroviću, ali nije bio dovoljno precizan. Igrala se 35. minuta kada je Terkeš odlično na desnoj strani uposlio Pranića koji iz prve odigrava povratnu loptu u šesnaesterac gostiju, a Blažević s desetak metara ne uspijeva pogoditi gol Junaka. Pokušao je i Župan oštrim udarcem s dvadesetak metara minutu kasnije, Labrović je na pravom mjestu. Kada neće Zadrani, hoće Sinjani. Dugom loptom na lijevoj strani u 40. minuti uposlen je Čorić koji u trku vara Jurjevića i izlazi sam na Gluića. Preciznim lobom vara i Zadrovog vratara, i Junak je ponovno u vodstvu – 1:2. U 45. minuti nakon kornera koji je izveo Terkeš najviši u skoku je Blažević, ali lopta je bila preslaba da bi naškodila Labroviću. Nakon toga sudac Mikulić poslao je obje momčadi u svlačionicu na odmor.
Hat trick Blaževića
Od prve minute nastavka trener Pudar na travnjak umjesto Josića šalje Colića. Dugo se nije ništa interesantno događalo na travnjaku, a onda je Bubnjar iz slobodnjaka s 22 metra dobro zagrijao dlanove vratara Labrovića. Međutim, minutu kasnije ni Labrović nije mogao ništa. Pranić je s desne strane ubacio u šesnaesterac, netko iz obrane gostiju kratko odbio loptu na šesnaest metara gdje ju je dočekao Vlatko Blažević. I iz voleja pogodio gornji desni kut nemoćnog gostujućeg vratara – 2:2. U 60. minuti prijeti Čorić, Gluić se ispružio, ali čak to i nije bilo potrebno. Igrala se 63. minuta kada su gosti odigrali brzu kontru četiri na dva koju je preciznim udarcem završio Galić – 2:3. Zadar ponovno pokušava doći do izjednačenja, puca Tokić s 20-ak metara, ravno u vratara Labrovića. U 76. minuti velika prilika za Zadar. Rončević je odlično prošao po desnoj strani i u šesnaestercu gostiju pronašao Tokića koji tuče glavom. Nažalost, pored gola. Igrala se 78. minuta kada je Zadar ponovno, po treći put na ovoj utakmici, došao do izjednačenja. Colić je odlično prošao po desnoj strani i na desetak metara od vratiju gostiju pronašao Blaževića. On ponovno iz voleja gađa, lopta je na putu do mreže nekoga okrznula i završila u Labrovićevoj mreži – 3:3. U sudačkoj nadoknadi Colić je izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prostora s desne strane. Terkeš odigrava povratnu loptu za Župana koji tuče nebu pod oblake. Minutu kasnije Terkeš je na drugoj vratnici pronašao Šimurinu koji tuče pored gola. Bila je to ujedno i posljednja prilika na ovoj utakmici.


 ZADAR – JUNAK 3:3


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Drago Mikulić (Split). Pomoćnici: Dražen Bodrožić (Imotski) i Matej Pavić (Split). Strijelci: 0:1 Galić (5′), 1:1 Blažević (20′), 1:2 Čorić (41′), 2:2 Blažević (56′), 2:3 Galić (63′), 3:3 Blažević (78′). Žuti kartoni: Tokić, Šimurina (Zadar), Gabrić, Križanac (Junak)Crveni:
ZADAR: Gluić 6, Jurjević 6, Šimurina 6, Viduka 6, Pranić 6, Tokić 6.5, Josić 6(od 46′ Colić 6), Župan 6.5, Bubnjar 6(od 69′ Rončević 6), Blažević 7.5, Terkeš 6.5. Trener: Ivan Pudar
JUNAK: Labrović 6, Matić 6, Mornar 6, Turković 6, Gale 6, Gabrić 6.5, Batinić 6, Križanac 6, Čorić 6.5 (od 89′ Šentija -), Knežević 6, Galić 7. Trener: Mirko Grabovac