Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Cinci, binci, teško su pali Mavrinci!

12.04.2017. 22:00
Cinci, binci, teško su pali Mavrinci!


Mea culpa! U stilu dječje rugalice najavio sam sinoćnju utakmicu u Mavrincima pa zato danas parafraziram taj naslov jer Zadar je doista dobio teško. Idemo redom. S oproštenjem na izrazu, ali Zadar je prvo poluvrijeme odigrao – kilavo! Je, završio ga je s prednošću, ali slabašno je to sve bilo, prilično neuvjerljivo i velikim dijelom u stilu onoga Zadra iz onih trenutaka u ovoj sezoni kad se družina nije mogla snaći, recimo, u Zaboku ili u Sinju.
Koliko su igrači Zadra bili ‘unutra’ u prvom poluvremenu zorno će reći jedan podatak – do 19. minute ispalili su 15 trica i svih 15, po sinjsku rečeno, u ništa! Tek je Lovro Mazalin u 19. minuti ubacio prvu tricu, dakle iz momčadskoga 16. pokušaja, za 30:34, kakvu – takvu prednost nakon što se Škrljevo bilo vratilo i minus iz prve četvrtine pretočilo u plus u drugoj. Ulazak Zadra u utakmicu bio je, po govoru tijela, kao da se prejedeni čovjek probudio iz drijemeža pa išao nešto raditi. Fjaka na kvadrat. Za 7:4 Škrljevo je lako ubacilo dvije trice (Štemberger i Konjević), ali se Zadar nekako konsolidirao i pokupivši neke lopte u obrani, stvarao napade iz kojih su Marinković, Ramljak i Krajina preokrenuli isključivo dobrom realizacijom za dva poena.
U prvoj četvrtini trica 0-10, ali zato 7-8 za dva poena i dosta skokova, plus neke nesmotrenosti i nedorečenosti domaćina u napadu, pa se Škrljevo zadržalo na svega 11 poena. No, zato je drugu četvrtinu domaćin otvorio – opet prelakim – tricama (Perković, Juričić) što je Aramisa Naglića nagnalo da poslije minutu i 18 sekunda pozove minutu odmora. Poslije toga na trenutak se Krajina izdigao realizacijom pa se očekivalo da će Zadar malo više stiskati u obrani ne bi li već prelomio utakmicu. Ma kakvi! Škrljevo dobilo krila, a kako i ne bi kad je Zadar izgledao dosta smušeno, bez suvisle igre i u realizaciji oviseći praktički samo o Krajini. Perković i Konjević povezali su još dvije trice i eto Škrljeva na 27:23 u 14. minuti.
Naglić je išao vratiti Ivana Ramljaka, ponešto je pridonosio i Lovro Mazalin, dodao i Mislav brzoja pa usprkos šutu za tricu 0-14 do toga trenutka, Zadar je poveo 27:31. Na svoju žalost, dao je još samo onu – jedinu – tricu u prvom poluvremenu, ali je zato primio tri, jedno slobodno bacanje (Cook), te Dubeljov ubačaj koji je, još jednom, bio plod nedovoljne obrambene angažiranosti, najupečatljivije karakteristike igre Naglićeve momčadi u prvom poluvremenu.
Treća je četvrtina djelomično prošla u prilično rastrzanoj igri, s intervalima u kojima ni jedni ni drugi nisu pokazivali nešto posebno. Na primjer, Škrljevo je došlo do 37:40 u 24. minuti i onda na tom broju ubačenih poena egzistiralo sve do 28. nakon što je Jakovu Vladoviću dosuđena nesportska pogreška. Poenima Vladovića i Baraća nekako je Zadar držao prednost, ali je i dalje niza promašaje za tri poena (Vladović, Barać, Kovačević dvaput), što nije dovelo do nekih teških posljedica jer Škrljevo, jednostavno, nije imali dovoljno pare za preokret. Na kraju treće četvrtine Štemberger je tricom smanjio na 43:46, ali je Ramljak vratio tricu – to je bila druga iz 24(!) momčadska pokušaja – i još su Barać i Kovačević potvrdili, za ovu utakmicu, malo osjetnije vodstvo prije zadnje četvrtine.
U zadnjoj četvrtini, pak, bilo je svašta. Puno nervoze, nesportska (Brzoja) i tehnička (klupa) kod Zadra, tako i s druge strane tehnička (Štemberger) i nesportska (Perković) a rezultat se valjao amo-tamo. Baš je Štembereger tricom postavio 62:61 u 36. minuti i navukao Zadranima zabrinuti izraz lica. Hoće li ipak dobiti? Srećom, pred kraj su bili prilično mirni za dva poena i sa slobodnih bacanja (Ramljak, Barać, Marinković) i u zadnje sekunde ušli sa 70:64, ali je Škrljevo uspjelo ubaciti još tri poena, a Vladović nije bio pogodio dva slobodna, na što mu je Štemberger uzvratio nepogođenom tricom u zadnjim stotinkama…
Bit će poslije ove utakmice vjerojatno oštra besjeda Aramisa Naglića jer favorit, kakav je sinoć bio Zadar, ne može onako igrati. S tricom 3-29!, hajte molim vas… Pa ni u Mavrincima…


 ŠKRLJEVO – ZADAR 67:70


(11:18, 22:16, 12:19, 22:17)
MAVRINCI – Školska dvorana. Gledatelja: 400. Suci: Peić, Kruljac i Marunica
ŠKRLJEVO: Cook 4, Štemberger 18, Juričić 6, Boban, Hrnjkaš, Perković 12, Konjević 13, Radunić 14, Molnar, Dubelj 5
ZADAR: Vladović 8, Jelenković, Krajina 11, Heorgijev, Jurica, Špaleta, Marinković 9, Barać 14, Brzoja 4, Ramljak 15, Kovačević 4, Mazalin 5