Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Diplomiralo 36 djevojaka

12.04.2017. 22:00
Diplomiralo 36 djevojaka


Ovo je svečani trenutak za sve nas. Prošle su tri godine, ali u početku smo svi bili pomalo izgubljeni jer smo na neki način bili početnici i vi kao studenti, pa i mi kao profesori. Ali, kako su godine prolazile sve je polako dolazilo na svoje mjesto. Danas primate svoju sveučilišnu diplomu prvostupnica, ali znam da ste na neki način prislijene ići dalje. Mnoge od vas već su nastavile svoj studij na zadarskom Sveučilištu, a neke su odabrale drugi put – možda neki drugi studij ili grad. Kroz ove tri godine bilo je uspona i padova, ali vjerujem da će sada u nastavku vašeg školovanja ipak biti puno lakše. Želim vam u svoje osobno i ime svojih kolega, iskreno i od srca čestitati na velikom uspjehu i reći da sam ponosan što ste danas postali dio naše akademske zajednice – rekao je jučer doc.dr.sc. Tomislav Frleta pročelnik Odjela za francuske i iberoramnske jezike Sveučilišta u Zadru prigodom svečane promocije još jedne generacije prvostupnika.
Na završenom studiju i uspjehu, studenticama je čestitao i dr.sc. Frano Vrančić koji im je poželio puno uspjeha u daljnjem životu i radu te dodao kako vjeruje da će im ova diploma biti poticaj za dalje.
– U posljednje vrijeme svjedoci smo obezvrjeđivanja obrazovanja i diploma, ali takvi stavovi u pravilu dolaze od onih koji u životu nisu ništa postigli. Vaš uspjeh, ujedno je i naš uspjeh i uspjeh cijele zajednice i zato želim da uvijek budete dobar glas u svakoj sredini u kojoj budete živjeli i radili. Od srca vam čestitam i vama i vašim roditeljima – poručio je mladim prvostupnicama dr.sc. Vrančić.
A, svoje prvostupničke diplome tako su jučer u Svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta primile: Marina Adamović, Višnja Altus, Martina Bosnić, Karla Božić, Zorica Sara Božić, Valentina Buzuk, Antonia Čarija, Marija Čolak, Marina Debak, Magdalena Dermišek, Stella Frančišković, Tonka Guć, Dora Ivankov, Karmen Jerolimov, Doris Juričev, Nikolina Kastropil, Kristina Kežman, Karolina Križmanić, Ivona Krpan, Maris Laptalo, Barbara Maglica, Vedrana Mareljić, Ana Matijašević, Marianne Morić, Nancy Mrkić, Anđela Odak, Paula Pavlaković, Mateja Pereglin, Anita Prigradić, Valentina Radivoj, Erika Ratković, Ena Šmitran, Žana Tkalčić, Franka Tomas, Valentina Vlakić i Klara Živković.
Među njima nije bio niti jedan mladić.