Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Grgurović predsjednik GV-a, Kasap i Dunatov dogradonačelnici?

12.04.2017. 22:00
Grgurović predsjednik GV-a, Kasap i Dunatov dogradonačelnici?


Za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, dr. Branka Dukića, svi će reći kako je riječ o poštenom i samozatajnom čovjeku, no čini se kako je i stranka ostala iznenađena njegovom odrješitošću u odluci da sam izabere svoje suradnike. Naime, Dukić je navodno na zadnjem sastanku gradske organizacije rekao kako će biti stranački kandidat jedino uz uvjet da sam izabere svoj najuži tim, čime je iznenadio sve koji su mislili da mu se može nešto nametati.
Dukić je, čini se, već na početku svoje teške političke utakmice shvatio da neće moći mnogo napraviti ukoliko oko sebe ne bude imao ljude od povjerenja, umjesto onih koje će mu nametnuti stranka.
U HDZ-u se tako ovih dana polako slažu imena za koalicijsku listu, što je prilično težak posao jer HDZ mora namiriti apetite vlastitih članova, ali i koalicijskih partnera. No, ono što svih intrigira imena su kandidata za Dukićeve zamjenike i predsjednika Gradskog vijeća. Prema informacijama sa zadnjeg sastanka u HDZ-u, u slučaju HDZ-ove pobjede na izborima, predsjednik Gradskog vijeća bit će Dražen Grgurović, a dogradonačelnici Darko Kasap i Iva Dunatov. Ukoliko ne dođe do iznenadnih promjena od strane rukovodstva Županijskog odbora, ovo je trojac koji bi s Dukićem vodio Grad.
Aktualni potpredsjednik Gradskog vijeća, Dražen Grgurović, potvrdio nam je kako je čuo za ovu opciju:
– Otkako sam za to čuo moram biti iskren i reći kako me dužnost predsjednika Gradskog vijeća ne raduje previše, jer sam vjerovao kako mi je ovo zadnji mandat u Vijeću. To kažem zato što je rad u zadarskom Gradskom vijeću sa svim neredom i ludostima zasigurno najteži i najneugodniji u Hrvatskoj. Žao mi je što su to i građani morali gledati, pa sam se nadao da neću više sudjelovati u tome. Međutim, ukoliko Branko treba moju pomoć, kao svom dragom prijatelju to mu sigurno neću uskratiti, jer ga poštujem kao plemenitog i iskrenog čovjeka – kaže Grgurović.