Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lista Šime Rušina napustila Most

12.04.2017. 22:00
Lista Šime Rušina napustila Most


Dio lokalne organizacije Mosta nezadovoljan je koalicijom s Akcijom mladih, te smatra kako je Most ustupanjem prvih mjesta na listi izgubio svoju vjerodostojnost pred biračima. Treća stranka u državi, koja je na vlasti sa HDZ-om, u Zadru i županiji, smatraju, izgubila je svoj identitet pristajući na uvjete Akcije mladih koja im je uzela najbolja mjesta na listi.
To je razlog zbog kojega je platformu Most napustila Nezavisna lista na čelu sa Šimom Rušinom, odlučujući kako će na izbore izići sami. Neće imati svojega kandidata za gradonačelnika, kaže nam Rušin, ne zato što nemaju kvalitetnih ljudi, već zato što je došlo do hiperinflacije kandidata te u tom cirkusu ne žele sudjelovati. Rušin kaže kako su razočarani ovime u što se Most pretvorio te ne žele biti dionikom takve situacije:
– Cilj mojeg političkog djelovanja nije fotelja, jer da sam to htio mogao sam ostati u Mostovoj platformi nezavisnih lista. Ne želim biti ničija lutka u Gradskom vijeću samo da bih popunio brojevno stanje, jer smatram da svojim iskustvom i idejama mogu pridonijeti boljitku Zadra. Dosadašnja politička situacija u kojoj se na vlasti samo izmjenjuju garniture jednih te istih ljudi nije dala nikakve rezultate, pa vjerujem da su građani shvatili da to nikud ne vodi. Zbog svoje povijesti i tradicije Zadar zaslužuje puno više i upravo se zato nadam da će Zadrani odabrati one ljude koji im to mogu omogućiti, kaže Rušin, dodajući kako već imaju kompletnu listu za izbore. O izlasku iz Mostove platforme, Rušin je poslao i priopćenje javnosti u kojemu oštro prozivaju Most:
– Nakon dva mjeseca priprema te čekanja na koje smo učestalo bili pozivani od strane MOST-a, kao gotova stvar servira nam se informacija kako je stranačko čelništvo, prezentirano u osobi Nikole Grmoje, odlučilo kako se u gradu Zadru na izbore ide u koaliciji s Akcijom mladih i nezavisnih. Mi na to ne možemo pristati, poručili su iz Nezavisne liste.