Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Otvorili su vam prozor, raširite krila i poletite, ali se uvijek vratite u Zadar!”

12.04.2017. 22:00
“Otvorili su vam prozor, raširite krila i poletite, ali se uvijek vratite u Zadar!”


 Otvorili su vam prozor, vi raširite krila i poletite, ali nemojte zaboraviti vratiti se u Zadar, riječi su koje je jučer studentima i učenicima uputila zadarska glumica Žana Bumber povodom potpisivanja ugovora za dodjelu stipendija.
Grad Zadar, UO za odgoj i školstvo jučer su dodijelili 100 stipendija novim korisnicima, najuspješnijim studentima i učenicima. Studentima je dodijeljeno 85 stipendija, a 25 namijenjeno je učenicima srednjih škola.
Trenutno u Zadru gradske stipendije prima ukupno 310 korisnika.
– Dobili ste divnu priliku i iskoristite je. Učinite naš grad još ljepšim i boljim, vjerujemo u vas, ohrabrujuće su riječi Bumber koja se prisjetila kako je i ona za vrijeme studiranja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu također bila stipendistica Grada Zadra.
Budućim stipendistima obratio se i pročelnik Joso Nekić.
– Ovo je nagrada za vaš rad i trud. Ukoliko nastavite tako i u budućnosti uspjeh neće izostati, istaknuo je Nekić dodavši kako Grad Zadar stipendira studente od 1993. godine. Na početku je to bio manji broj, a već 10-ak i više godina imaju stotinu novih korisnika svake godine. Naglasak smo stavili i na deficitarna zanimanja pa stipendiramo studente koji studiraju biologiju, medicinu i ostala zanimanja koja su tražena, rekao je Nekić, izrazivši nadu kako će stipendije pomoći studentima i učenicima da budu još uspješniji tijekom školovanja.
I sam Nekić, prisjetio se kako je primao skormnu stipendiju tijekom studiranja u Zadru, jer, dodao je, roditelji su mu bili siromašni, živjeli su u Jasenicama, a on je studirao u Zadru.
– Meni je ta stipendija, iako je bila skromna, puno pomogla kako bih mogao studirati i završiti fakultet, poručio je učenicima i studentima pročelnik Nekić.
Pročelnik je najavio Sajam stipendija koji će se održati 16. svibnja u Zadru. Uz Zagreb i Rijeku, Zadar će prvi put postati domaćin ovog Sajma.
– Na Sajmu će sudjelovati Sveučilište u Zadru, Ministarstvo obrane, Ministarstvo obrazovanja, izlagači iz SAD-a, te ostalih država, kazao je Nekić. Ovo će ujedno biti i prilika za studente koji žele ići na razmjenu, ali nemaju dovoljno informacija kako to učiniti.
A najbolje učenike i studente prilikom potpisivanja ugovora a capella izvedbama dviju pjesama razveselili su članovi studentskog zbora A.K.A. Crescendo.