Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prikupljeno 50 doza i 30 uzoraka za Zakladu Ana Rukavina

12.04.2017. 22:00
Prikupljeno 50 doza i 30 uzoraka za Zakladu Ana Rukavina


U organizaciji virske Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi i njezinog predsjednika Gorana Vickovića te suradnika Bele Damjanović, Marije Vicković, Ivane Šoša, Nikoline Prebeg i Ljiljane Kapović te zadarskog Crvenog križa i Branka Kolanovića, održana je ovih dana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi. Odaziv je bio više nego zadovoljavajući što se moglo vidjeti po gužvi, a prikupljeno je 50 doza. Okupili su se Virani i njihovi prijatelji na humanom zadatku. U sklopu akcije drugi put je upriličeno prikupljanje uzoraka pod motom ¨Želim život¨ za potrebe Zaklade Ana Rukavina.
Taj posao provodile su djelatnice Zaklade, koordinatorica Marija Stapar, Mirela Rimac i Mirta Vrančić. Prikupljeno je ukupno 30 uzoraka što znači da je Zaklada na otoku Viru dobila toliko novih članova. Akciju su provele dr. Ivna Lucin, i sestre Sonja Mazor, Ana Milutin, Sanja Glavan i Lučija Kalmeta Čulina.
Predsjednik Udruge DDK Goran Vicković nije skrivao zadovoljstvo zbog ovakvog obilježavanja dvadesete godišnjice od prvog darivanja krvi na otoku Viru.
– Kad je prije dvadeset godina Ivana Rešetar pokrenula darivanje krvi na Viru bilo je pet-šest darivatelja. Danas naša Udruga broji 120 članova. Sve ove godine pomagala nas je Općina. Tijekom ove akcije uručili smo 33 posebne zahvalnice za preko deset darivanja krvi. Nastojati ćemo i u vremenu koje je pred nama darivanje krvi na otoku Viru podignuti na još veću razinu. Posebno smo ponosni jer smo uspostavili čvrstu suradnju sa Zakladom Ana Rukavina, kazao je Vicković.
– U ime naše zaklade ¨Želim život¨ i njezine upraviteljice Marije Rukavine te preko 53.312 naših članova želimo zahvaliti vama dragi Virani. Zahvaljujući zakladi Ana Rukavina i njezinim članovima do sada je u Hrvatskoj tipizirano 51.024 osoba, a putem transplatacije 68 osoba iz hrvatskog Registra dobilo je priliku za novi život. Hvala vam još jednom u ime naše Zaklade i naše upraviteljice Marije Rukavine, istaknula je koordinatorica akcije Marija Stapar.