Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Robert Škifić predložen za ravnatelja

12.04.2017. 22:00
Robert Škifić predložen za ravnatelja


Na sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar za novog ravnatelja jednoglasno je izabran diplomirani inženjer strojarstva Robert Škifić. Zadraninu koji je na prethodnoj sjednici UV-a ponudio najbolji program ostaje još sačekati da njegov izbor “blagoslovi” ministar Oleg Butković, nakon čega će mu dosadašnji ravnatelj Emil Bilić predati ovu dužnost.
Škifićev izbor očekivan je s obzirom da je imao najbolje reference, te da neki kandidati nisu niti imali tražene uvjete. Naime, na razgovor su pristupila još trojica kandidata, od ukupno njih sedam koliko ih je poslalo molbe, a to su: Boris Katičin, kapetan bojnog broda i predavač na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”, Andrija Šarić, diplomirani inženjer građevine, djelatnik LU Zadar, Emil Bilić, aktualni ravnatelj LU, te već spomenuti Robert Škifić.
Među svim kandidatima Škifić ima najveće iskustvo na rukovodećim poslovima – osim brodogradilištem “Viktor Lenac” u kojemu je proveo punih osam godina, upravljao je i dvjema zadarskim tvrtkama, SAS vektorom i SAS brodogradnjom.