Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zrilić: Vodite računa o moralnim načelima i općim interesima

12.04.2017. 22:00
Zrilić: Vodite računa o moralnim načelima i općim interesima


U samo 20-tak minuta, vijećnici Skupštine Zadarske županije odradili su jučer 11. točaka dnevnog reda 25. sjednice. Bila je to posljednja radna sjednica u ovom sazivu, koja je protekla bez aktualnog sata i rasprava o točkama dnevnog reda.
Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, a vijećnici nisu čak iskoristili priliku za istupe u svrhu kampanje za lokalne izbore. U većini tzv. „servisnih točaka”, ističu se i one o prikupljanju ponuda za koncesije na plažama Tustica i Tratica u općini Sukošan. O podmorskoj poučnoj stazi Tripuljak brinut će Javna ustanova Park prirode Telašćica, kojoj je skupština odobrila posebnu koncesiju za upotrebu pomorskog dobra. Prihvaćeni su i prijedlozi javnih potreba u sportu, kulturi i tehničkoj kulturi u 2017. godini.
Na kraju sjednice vijećnicima se obratio zadarski župan Stipe Zrilić, koji je podsjetio da se početak njegovog mandata poklopio i s početkom gospodarske krize.
– Prošli smo krizu i nadam se da su neka bolja vremena pred nama. Zadarska županija postala je u međuvremenu uhodana organizacija. Radila je odgovorno i transparentno, vodeći računa o moralnim načelima i općim interesima, a ne o interesima pojedinaca i/ ili skupina. I dalje vas molim da o tome vodite računa i da toleranciju i uvažavanje podignete na još veću razinu. Sve kako bi se političke stranke razvijale sukladno demokratskom uređenju, rekao je župan Stipe Zrilić.
Njemu ovo nije bio posljednji govor u funkciji zadarskog župana. Naime, očekuje ga još i svečana sjednica u povodu Dana županije, koja će se održati 20. travnja u zadarskom Arsenalu.
Svim vijećnicima zahvalio se i predsjednik županijske skupštine Željko Lončar, odajući posebno priznanje pročelnici Mileni Ikić zbog pomoći oko priprema sjednica skupštine.