Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čeka nas pravi rat

Autor: Andrija Prović

12.05.2010. 22:00
Čeka nas pravi rat


Nervoze nema. Motiva nam ne nedostaje jer znamo što nam donosi pobjeda u pretposljednjem kolu. Jedva čekamo da utakmica počne
Mi smo favoriti te se od nas očekuje da to i potvrdimo, posebno kada se igra u Mocirama, međutim, ne smijemo se zavaravati da će biti lako. Arena nije slučajno nanizala 11 pobjeda i pokušat će sve ne bi li nastavila svoju seriju. Sve naše utakmice bile su napete i neizvjesne, a slično očekujem i u subotu. Kao i uvijek, čeka nas pravi rat – kaže Nino Jerak, srednji vanjski Zadar Slada, dva dana uoči njihovog najvažnijeg ovosezonskog dvoboja. Jerak je u lipnju 2004. godine postigao ključni pogodak koji je Zadrane uveo u Prvu ligu (u kvalifikacijama protiv Bjelovara). Ove godine nema kvalifikacija, no cjelosezonski trud “plavih” zato će se svesti samo na jednu utakmicu, onu s Arenom. Upišu li dva boda, eto Zadrana opet u odabranom društvu. Naravno, uz uvjet da u posljednjem kolu apsolviraju pretposljednju Slatinu.
– Istina je da sve ovisi o jednoj utakmici. Ona nam istovremeno stvara pritisak, ali i pruža zadovoljstvo znajući koliko njome možemo dobiti. Mogli smo i prije osigurati jedno od prva dva mjesta, u nekim smo susretima neočekivano prosuli bodove, no što je tu je. Sada imamo priliku sve nadoknaditi – dodaje Jerak.
Slavica Bonić, trenerica Arene, izjavila je da je i nju pomalo iznenadio odličan proljetni učinak njene momčadi. Također, i da bi Puljani, bez obzira na ishod dvoboja sa Zadrom, bili zadovoljni s dosad ostvarenim. Je li to “pila naopako” uoči derbija?
– Njima sigurno nije svejedno, no smatram da Arena ne bi bila zadovoljna s bilo čim osim pobjede ili barem bodom, koliko im najmanje treba. I oni žele u Premijer ligu jednako kao i mi.
Što se sprema u Palekinoj kuhinji. Kakvu strategiju primijeniti u srazu s Istranima?
– Arena je, koliko znam, cijeli drugi dio sezone igrala 6-0 obranu. To je pomalo atipično za njih te se ne smijemo u to pouzdati. Zato se spremamo na 6-0, ali i na 3-2-1 varijantu. Presudit će igra u obrani. Odradimo li dobro u defanzivi, vjerujem da ćemo onda lakše dolaziti u priliku za lake golove iz polukontri i kontri. Arenaši igraju nešto sporiji rukomet, no to ne znači i lošiji.
Slažete li se s tvrdnjom da ih je u drugoj fazi i sreća pomazila?
– Da i ne. Kao što sam rekao, nisu slučajno upisali 11 pobjeda, no činjenica je da je naš raspored bio najteži. Do proljeća su se mnoge stvari iskristalizirale. To znači da su neki klubovi zbog pomanjkanja ambicija i financija u nastavak ušli s oslabljenim momčadima. Najbolji primjer za to su Đakovo i Trilj. Mi smo u Đakovu gostovali u prvom, a Arena u drugom dijelu.
Atmosfera u svlačionici?
– Nervoze nema. Motiva nam ne nedostaje jer znamo što nam donosi pobjeda u pretposljednjem kolu. Jedva čekamo da utakmica počne.
Nino, treba nam još jedna zvučna izjava za naslov.
– Ponovit ću, Zadar je favorit, to je sigurno. Međutim, ne možemo i ne smijemo podcjenjivati Arenu – oprezno će Jerak.
 


Derbi ipak u subotu


Iako je termin utakmice između Zadra i Arene najavljen za petak, derbi će se ipak odigrati dan kasnije, u subotu, 15. svibnja u 18.30. Zbog vjenčanja Tomislava Zelića, bivšeg suigrača Zadrana, domaći su tražili raniji termin, međutim, Puljani im nisu mogli izaći u susret.