Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar je bio pretvoren u grad mladosti

Autor: Ines Grbić

12.05.2010. 22:00
Zadar je bio pretvoren u grad mladosti

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je svim župnim uredima i samostanima u Zadarskoj nadbiskupiji Pismo zahvale, koje će se pročitati na nedjeljnim misama.
– Bila je to prava manifestacija Isusove žive i pomlađene Crkve. Bio je to događaj za pamćenje o kojem će se još dugo među nama govoriti. Htio bih još jednom reći hvala svećenicima, župnicima i župnim vikarima naše nadbiskupije, redovnicima i redovnicama, vjeroučiteljima, bogoslovima i sjemeništarcima, obiteljima i zauzetim vjernicima laicima, članovima župnih i ekonomskih vijeća, animatorima i volonterima, kao i članovima različitih pokreta i udruga koji su se uključili i dali svoj osobni doprinos. Bili su osigurani svi potrebni tehnički, sigurnosni, medicinski, liturgijski i medijski uvjeti kako bi susret protekao u najboljem redu. A naši nebeski zaštitnici pobrinuli su se da nas je Gospodin obradovao lijepim vremenom. Slava mu i hvala, navodi se između ostalog u pismu.
Nadbiskup je zahvalan i na podršci naših županijskih, gradskih i općinskih vlasti, policiji, obiteljima koje su nakon euharistijskog slavlja na Višnjiku otvorile vrata svojih domova, a posebno mladima.
– Vi ste kroz dva dana naš grad Zadar i nadbiskupiju pretvorili u grad mladosti. Svojom pjesmom i molitvom pokazali ste da je Isus Krist vaš Put, Istina i Život i da znate kome ste povjerovali. Neka vas on prati svojim blagoslovom na vašem životnom putu. I neka u zajedništvu s njime vaša radost bude potpuna. Svima pozdrav i blagoslov od Gospodina.