Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Možemo iznenaditi “modre”

12.05.2011. 22:00
Možemo iznenaditi “modre”


Smatram da na Stanovima igramo čvrsto i agresivno, i to moramo ponoviti i protiv Dinama. Od prve minute ćemo krenuti tako, pa što bude na kraju. Optimist sam, smatram da ih možemo pobijediti, a i bod bi nam odgovarao – kazao je Pezo


Protiv Splita nije  igrao. Razlog – na svom kontu je  imao tri žuta kartona i morao je  odraditi jednu utakmicu stanke.  Svoje suigrače promatrao je s tribine stadiona u Parku mladeži.  Naravno nije presretan zbog ishoda te utakmice jer je Zadar poražen 3:2.
– Podsjetilo me to na onu utakmicu u Osijeku kada smo sustizali  njihovo vodstvo i izgubili identičnim rezultatom 3:2. Šteta, smatram da smo bili vrlo blizu osvajanja jednog boda – kazivao je  jučer ujutro Toni Pezo, veznjak  prvoligaša sa Stanova.
– Da je Mršić pogodio mrežu  umjesto vratnice moglo je biti  svašta. Split je bio bolji prvo poluvrijeme, ali smo u nastavku mi  imali više od igre. Da smo izjednačili vjerujem da bi se u njihove redove uvukla dodatna nervoza što bi nama olakšalo posao.  Ovako, umjesto izjednačenja oni  su zabili treći gol i sve je bilo  riješeno.
Zadar nikako do bodova na  gostovanjima, iako igra i nije toliko loša.
– Mislim da čak u  gostima igramo bolje nego kod kuće, ali  bodovi nas nikako  neće. Kao da nam i  sreća okrene leđa.  Međutim, na našim  Stanovima smo  čvršći i pobjeđujemo. Istini za volju  1:0, ali nismo mi Dinamo pa da mijenjamo trenera zbog minimalnih pobjeda.
A taj Dinamo u  sljedećem kolu stiže  na Stanove.
– Smatram da  imamo šansi protiv  Dinama i da ih  možemo iznenaditi.  Smijenili su trenera i  to će sigurno utjecati  na njih. Uostalom  sve pobjede koje su  ostvarili na gostovanjima ostvarene su  rezultatom 1:0, što  sugerira da ne briljiraju. Ipak, krajni rezultat ponajviše će ovisiti o onome što mi  prikažemo na travnjaku Stanova.
Pezo smatra da nitko na Stanovima nije izraziti favorit protiv  Zadra.
– Tko god gostuje na Stanovima  ne može reći da će sigurno pobijediti. Pa ni Dinamo koji je favorit u ovoj utakmici, ali samo  papirnati. Smatram da u Prvoj  HNL svatko svakoga može pobijediti, pa zašto ne vjerovati da to  i nama može poći za nogom protiv  “modrih”. Smatram da na Stanovima igramo čvrsto i agresivno,  i to moramo ponoviti i protiv  Dinama. Od prve minute ćemo  krenuti tako, pa što bude na kraju.  Optimist sam, smatram da ih  možemo pobijediti, a i bod bi nam  odgovarao.
Hoće li Zadru za ostanak u ligi  biti dovoljan učinak od 34 osvojena boda ili će se morati osvojiti još pokoji?
– Mislim da će nam biti dovoljno i to, ali moramo igrati kao  da to neće osigurati ostanak u  prvoligaškom društvu. Bit će interesantno vidjeti kako će završiti  dvoboj Lokomotive i Cibalije. Lokomotiva nas jedina može prestići, a oni u posljednjem kolu  igraju protiv Hajduka na Poljudu.  Unatoč krizi “bilih” mislim da će  slaviti u toj utakmici. Kako bilo da  bilo smatram da nam ostaje još i  gostovanje na Kantridi koja nije  neosvojiva tvrđava. Međutim,  najljepše bi bilo pobijediti prvaka  i riješiti sve dvojbe – kazao je na  kraju razgovora Pezo.
 


Navijat ću za Hajduk




Toni Pezo je Hajdukov igrač na posudbi u Zadru i bilo je  interesantno čuti njegovo mišljenje o krizi koja trese splitske  “bile”.
– Činjenica je da ova kriza traje već nekoliko godina. Razlog je po mom  mišljenju jednostavan, stalno se mijenjaju čelni ljudi kluba i treneri, i  automatski se ne može napraviti neki dugoročan plan koji bi donio  rezultate. Ipak, vjerujem da će se Hajduk trgnuti u posljednja dva kola i  obraniti to drugo mjesto koje je trenutačno ugroženo od gradskog rivala  Splita. Uostalom, oni će indirektno igrati i za nas jer bi pobjedama nad  Zagrebom i Lokomotivom nama olakšali posao oko ostanka. U svakom  slučaju navijat ću za njih.