Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ni u snu nismo očekivali Porina

Autor: Irena Jurjević

12.05.2013. 22:00
Ni u snu nismo očekivali Porina


a svečanosti dodjele 20. Porina održanom u riječkom Centru Zamet, Porin u kategoriji klupskog albuma godine dodijeljen albumu »Čujem ja netko šuti« zadarske grupe Postolar Tripper. Dečki su vijest o nagradi dobili u Zadru, jer na dodjeli nisu ni bili:
– Drago mi je da je Porin došao u Zadar. Osvajanje Porina je velika čast za cijeli bend, kruna našeg desetogodišnjeg rada, ali i jedno veliko iznenađenje. Toliko veliko da nitko nije mislio od nas da ćemo pobijediti, pa nismo ni otišli u Rijeku. Dan ranije nastupali smo Splitu i to se sve malo oteglo, pogotovo kada si u dobrom društvu. Onda smo razmišljali hoćemo-nećemo i eto na kraju dobijemo nagradu, a nas nema, prepričava Davor Valčić.
 Dok im je za prošli album »Popravni« Porin izmaknuo u konkurenciji s Elementalom, ove godine nagrada im je pristigla u odmjeravanju s Edom Maajkom i Mangrooveom. Nakon primitka vijesti, bilo je slavlja, no polaganog, kazuje Davor:
– Nazdravili smo dobrom vjetru u leđa, jednoj dobroj injekciji adrenalina koja nam je potrebna u daljnjem radu. Priznanje od struke je ipak priznanje od struke. Moram reći da smo ostali u čudu i cijeli bend je bio poprilično zbunjen kad smo se okupili. Nitko nije znao kako da se osjećamo. No jako smo ponosni zbog svega što je Zadar ovog vikenda postigao na glazbenoj karti. Čuli smo da je i Natali Dizdar dobila Porina i jako smo ponosni zbog nje. Drago nam je da je ta naša glazbena generacija donijela priznanje u naš grad.
Postolarima će ovo ljeto biti, dakako, radno. Među prvim izvođačima su koji su najavljeni za Terraneo, tu je i jedan festival u Crnoj Gori, gostovanje u Makedoniji, Dubrovniku… Ima dosta poziva, no svi datumi još nisu finalni. Ipak, aktivni su i kreativno pa tako već rade na novim stvarima.