Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Butić: Rasterećeni smo i motivirani

12.05.2016. 22:00
Butić:  Rasterećeni  smo i  motivirani


– Oni su sigurno ukalkulirali tri boda u Zadru računajući da mi nećemo ići 100 posto s obzirom da sigurno ispadamo. Ali, varaju se. Kao što sam rekao želja nam je pobjeda i siguran sam da će moji igrači dati svoj maksimum kako i došli do tog cilja – kazao je Josip Butić, trener Zadra
Zadar će danas u okviru pretposljednjeg, 32. kola Druge HNL na Stanovima dočekati Segestu. Bit će to, nažalost, oproštaj nogometaša Zadra od Druge lige pred svojim gledateljima s obzirom da je od prije dva kola poznato da momčad sa Stanova napušta ovaj rang natjecanja. S obzirom na katastrofalno financijsko stanje u Klubu, momčad je predvođena stručnim stožerom pokušala napraviti sve ne bi li i sljedeće sezone igrali u ovom rangu. Međutim, problemi su bili preveliki i to se itekako osjetilo na rezultatima. Kako bilo da bilo momčad Josipa Butića dat će sve od sebe ne bi li u ova posljednja dva kola došla do pokojeg boda i na taj način pokazala da budućnost unatoč ispadanju neće biti tako crna. A posebna im je želja to učiniti pred onim najvjernijim gledateljima koji ih podržavaju cijelu sezonu na Stanovima.
– Stručnom stožeru i igračima velika je želja da se pobjedom oprostimo od svojih najvjernijih navijača za ovu sezonu – kazivao je jučer Zadrov strateg Josip Butić.
Želja i motiv
– To smo im jednostavno dužni i dat ćemo svoj maksimum da do toga dođemo. Naravno, ne možemo obećati pobjedu jer je to nogomet i teško je predvidjeti što će se događati na travnjaku. Međutim, vidim na svojim igračima tu želju i motiv, stoga vjerujem da će to rezultirati pobjedom nad Segestom. Siščani su maksimalno motivirani jer im treba pobjeda na Stanovima kako bi na kraju ostali u Drugoj HNL. Međutim, bit će za razliku od nas pod velikim pritiskom koji vrlo često zna sputati noge. Mi smo s druge strane rasterećeni, ali maksimalno motivirani. I smatram da će to na kraju rezultirati rezultatom u našu korist.
Dogodilo se na kraju da Zadar odlučuje o ostalim putnicima u niži rang i to u direktnim susretima s tim momčadima.
– Ne opterećujemo se nikakvim pričama o tome tko će s nama u Drugu ligu, to je jednostavno njihov problem. Nama je svejedno hoće li to biti Segesta, Rudeš, Hrvatski dragovoljac ili Imotski. Mi igramo samo za sebe, nažalost svjesni činjenice da sebi više ne možemo pomoći. Međutim, kako sam u više navrata do sada ponovio, igramo za sebe i za svoj klub, i najvažnije nam je ovu sezonu pošteno, kako smo to radili ovo 31 kolo koliko je iz nas, tako i privedemo kraju. I pobjedom se oprostimo od onih najvjernijih gledatelja koji su nam unatoč velikim problemima, pružali maksimalnu podršku.
Segesta igra solidnu polusezonu o čemu svjedoče i njihovi rezultati u posljednje vrijeme.
Iskoristiti nervozu
– Slažem se, imaju dobru momčad koja to dokazuje i rezultatima u posljednjim utakmicama. Gledao sam snimku jedne njihove utakmice i mogu kazati da sam se iznenadio dobrom prezentacijom. Međutim, tu smo i mi koje će se nešto pitati. Smatram da možemo igrati ravnopravno i s mnogo jačim suparnicima od Segeste što smo i dokazali u više navrata ove sezone, pa zašto ne bi i u ovom slučaju. Optimist sam uoči ove utakmice.
Butić je kazao i nekoliko rečenica o taktici u današnjem dvoboju sa Segestom.
– Nemamo nikakvog razloga srljati i na taj način olakšati Segesti posao. Dapače, igrat ćemo mirno i koncentrirano i pokušati kontrolirati tijek zbivanja. Oni imaju imperativ, na njima je pritisak, a mi ćemo to pokušati iskoristiti na najbolji mogući način. Pokušat ćemo ih dodatno unervoziti svojom igrom. Oni su sigurno ukalkulirali tri boda u Zadru računajući da mi nećemo ići 100 posto s obzirom da sigurno ispadamo. Ali, varaju se. Kao što sam rekao želja nam je pobjeda i siguran sam da će moji igrači dati svoj maksimum kako i došli do tog cilja – kazao je na kraju razgovora Josip Butić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Župan, Šimurina, Pantalon, Pranić, Miletić, Jerbić, Terkeš, Jurić, Blažević, Butić.