Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zaživio internetski poljoprivredni portal Zadarske županije

12.05.2016. 22:00
Zaživio internetski poljoprivredni portal Zadarske županije


Zadarski profesionalni poljoprivredni proizvođači, kao i oni  rekreativni, konačno su dobili i svoj internetski portal, na kojemu će  moći potražiti savjete i razmijeniti svoja iskustva. Puštena je  mrežna  stranica Mreža poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije, koja  je dostupna na adresi http://www.alterpoljoprivreda.com/.    
Ovaj portal je izrađen u okviru   projekta „AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne Poljoprivredne Proizvodnje”. Taj  projekt provodi Udruga „Eko-Zadar” i to u partnerstvu s Agencijom za  ruralni razvoj Zadarske županije – AGRR-om.
Internet stranica ima za cilj doprinijeti umrežavanju poljoprivrednih  proizvođača na području Zadarske županije, omogućiti prezentaciju  poljoprivrednih gospodarstava koji su primjeri dobre prakse i osigurati  njihovo povezivanje s potencijalnim kupcima. Stranica je realizirana  kao platforma na kojoj poljoprivredni proizvođači samostalno otvaraju  profile, na kojima prezentiraju svoje proizvode i informacije o svojoj  proizvodnji. Kako bi se potencijalnim kupcima omogućilo što lakše  pronalaženje željenih proizvoda, posjetitelji stranice mogu izabrati pretraživanje, kako po kategoriji proizvoda, tako i po lokaciji. Moguće je,  naravno, pregledati potpunu ponudu proizvoda i usluga te raspored  proizvođača na mapi.
Registrirani proizvođači, osim prezentacije. posredstvom svojih profila mogu objavljivati i novosti vezane uz svoju proizvodnju odnosno  dostupnost svojih proizvoda. Registriranim korisnicima stranice na raspolaganju je i forum posredstvom kojeg mogu izravno razmjenjivati informacije. Stranica uključuje i rubriku namijenjenu korisnim informacijama za poljoprivredne proizvođače, kao i za one koji se planiraju  upustiti u ovu vrst poduzetništva. Stoga se pozivaju poljoprivredni  proizvođači da iskoriste ovaj alat, registriraju se i otvore svoje profile.
Inače, ova stranica i  projekt  provodi se u sklopu instrumenta „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” – HR.1.1.11 u okviru prioritetne osi  Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage  iz ESF Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala” 2007.-2013.  Ukupna vrijednost projekta je 288.880 kuna, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95 posto, što iznosi 274.436 kuna.
Provedba projekta završava 19. svibnja 2016. godine, a mrežnom  stranicom Mreža poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije  nastavit će upravljati nositelj projekta – udruga „Eko-Zadar”.