Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Martinac, Bugarija i Gulan jamče kontinuitet

12.05.2017. 22:00
Martinac, Bugarija i Gulan jamče kontinuitet


U Domu mladeži u Sukošanu i u Domu kulture Bibinjama održani su predizborni skupovi HDZ-a Zadarske županije i koalicijskih partnera HSU-a, HSP AS-a, HRAST-a i Reformista za općine Sukošan, Bibinje i Galovac.
– Želimo snažno gospodarstvo uz održivo korištenje prostornih resursa, visoku zaposlenost, industriju novog doba, tehnološki napredak i inovacije. Želimo razvijenu i modernu infrastrukturu u funkciji udobnosti i sigurnosti naših građana, kazao je aktualni dožupan Božidar Longin, kandidat HDZ-a za zadarskog župana.
Predstavljeni su i kandidati za općinska vijeća i načelnike Sukošana, Bibinja i Galovca, Ante Martinac, Bruno Bugarija i Marin Gulan, dok su u Sukošanu predstavljeni i kandidati za vijeća mjesnih odbora, budući da će se i ti izbori također održati 21. svibnja.
– I ovog puta uvjereni smo u pobjedu i nastavak kontinuitet vlasti, za što imamo podršku Zadarske županije, budućeg župana Božidara Longina, te predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, rekao je Ane Martinac.
Pritom je naglasio kako imaju više projekata koje su aplicirali prema EU fondovima, poput završetka kanalizacije u vrijednosti 200 milijuna kuna, izgradnju vrtića u Gorici i Sukošanu, Vatrogasnog doma i infrastrukture u novom naselju Debeljak.
– U tijeku su izmjene i dopune PPU-a Sukošan s kojim će se predviđeno golf igralište iz Tustice dislocira na 100 hektara terena iznad Sukošana. Pred nama su otvorenje Zanatske zone Barice i izgradnja infrastrukture u novom naselju u Debeljaku, uređenje obalnog pojasa, izgradnje reciklažnog dvorišta, heliodroma, benzinske postaje, nogostupa, velikog raskrižja u Sukošanu, nabrajao je Martinac.
Bibinjski načelnik Bruno Bugarija je istaknuo kako su u Poslovnu zonu Lonići, u nekoliko posljednjih godina, uložili 23 milijuna kuna kako bi mladi našli zaposlenje, a općina prihode.
– Imamo oko 500 iznajmljivača, izgradit ćemo malu lučicu, osigurati sve uvjete za izgradnju hotela, naglasio je Bugarija.
U posljednje dvije godine asfaltirali su 15 ulica, a brojne su osvijetlili vanjskom rasvjetom.
– Kandidirali smo uređenje Trga sv. Roka i Sokolarske ulice, u završnim smo pripremama za širokopojasni Internet. Imamo političku snagu i pozitivnu energiju, jer u bibinjskim udrugama je oko čak 650 mladih, zaključio je Bugarija.
Motivacijskim govorom na predizbornim skupovima obratio se i Božidar Kalmeta, prvi čovjek županijskog HDZ-a.