Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tri i pol tisuće Zadrana na svečanom otvaranju Višnjika

12.05.2017. 22:00
Tri i pol tisuće Zadrana na svečanom otvaranju Višnjika


Pravi pravcati festival i sporta i rekreacije. Nakon što su u jutarnjim satima mališani iz dječjih vrtića ‘zauzeli’ obnovljene terene SC Višnjik, u poslijepodnevnim satima zamijenili su ih brojni zadarski sportaši i rekreativci.
– Više od 70 sportskih udruga , klubova i saveza sudjeluje u programu – kaže Josip Miočić, tajnik Zajednice športova Grada Zadra.
Pod pokroviteljstvom Grada Zadra na Višnjiku će se do nedjelje okupljati sportaši i rekreativci i svatko prema svojim sklonostima i opredjeljenjima, iskušavati obnovljene terene, igrališta i atletsku stazu.
– Baš lijepo, podloga za košarku je odlična – dobacio je Umberto Piasevoli iz Škole košarke Zadar.
Nekoliko desetaka minuta na odbojkaškom terenu potrošili su članovi i treneri OK Zadar.
– Prije obnove bilo je nezamislivo ovdje igrati odbojku. Sad je izvrsno – kratko će Robert Kresoja, trener u OK Zadar.
Došli su i mali nogometaši. Imat će na raspolaganju tri terena s prvoklasnom umjetnom travom.
– Dugo smo čekali i dočekali. U programu treninga itekako je bitno imati dobru infrastrukturu i sretni smo što su je naši članovi dobili – kaže Damir Čačić, voditelj mlađih kategorija NK-a Zadar.
Atletičari trčakaraju stazom, neki kao da još ne vjeruju…
– Desetljećima smo radili na derutnoj tartanskoj podlozi, a ovo je kao – san! Atletika je ovom obnovom dobila nemjerljivo bolje uvjete za omasovljenje i za razvoj – reći će Slobodan Mijolović, predsjednik Županijskog atletskog saveza.
Jučer poslijepodne u šušuru što su ga stvarali rekreativci i sportaši zamijetili smo i Božidara Kalmetu, gradonačelnika.
– Divota. Ovdje će dolaziti i najmlađi Zadrani, oni srednje dobi, starije dobi… Ma, svi! Već jučer bilo nas je puno, a tako će biti i svaki dan – veseli se Kalmeta.
Jučer su revijalnu nogometnu utakmicu odigrali veterani Arbanasa i Puntamike, a oko tri i pol tisuće Zadrana posjetilo je Višnjik.
– Program se nastavlja danas, a i sutra će trajati cijeli dan. Bit će i atletska natjecanja, svatko može za sebe naći što mu odgovara – ističe Denis Karlović, direktor SC Višnjik.
 I ne zaboravite – na Višnjik možete doći i kad padne noć. Obnovljena je javna rasvjeta, a postavljena je i kod svakog terena, čime se broj korisnih sati korištenja ovog sjajnog objekta na zadovoljstvo i sportaša i rekreativaca znatno povećao.