17 °C
Online izdanje
Srijeda, 24.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kronika
RSS feed
Današnji broj
Kronika
Povratak
Za tren ostala bez plaće, kartica i dokumenata
Piše: Irena Jurjević
Foto: PIXSELL

"Navečer oko 19 sati sam opljačkana u Deichmannu u Supernovoj. Ne bih duljila o detaljima pljačke, samo ću reći da mi je ukraden novčanik iz torbice. U njemu je bilo gotovine, a nažalost i kartica. Zamolila bih vas ako slučajno netko naiđe na odbačeni crveni novčanik na narančaste i ljubičaste točkice u nekom smeću, da ga spremi. U njemu su svi moji dokumenti i dokumenti od djece", ovu je poruku ostavila u srijedu navečer jedna Zadranka u lokalnoj Facebook grupi nakon što je u samo jedan dan ostala bez suprugove plaće, ali i svoje. U svojim svjedočanstvima uskoro su joj je pridružile druge Zadranke koje su bez novčanika posljednjih tjedana ostajale na različitim lokacijama, na zadarskom Forumu, trgovačkom centru Relja, Biogradu...

Pojačanjem turističke sezone, ali i bilo kakvim većim gužvama u gradu, aktivira se i sezona džeparenja. Prema podacima PU Zadarske u samo deset dana svibnja zabilježeno je osam takvih krađa, uključujući i ovu spomenutu. Usporedbe radi, u cijelom travnju zabilježeno je svega pet krađa novčanika.

- Krađe novčanika su krenule već od Uskrsa. One nisu strane kada su prisutne bilo kakve gužve, kako za vrijeme sezone, tako i za vrijeme blagdana, kazuje Nikolina Bačić, policijska službenica za odnose s javnošću. Na meti nisu samo majke s djecom, već i žene koje neoprezno odlažu torbu dok isprobavaju obuću ili odjeću, a počinitelj u tim trenucima vješto iskorištava gužvu, dodaje.

- On može biti profesionalni džepar, no tu su i oni koje prilika čini lopovima, kazuje Bačić, pa bi svakako trebalo pripaziti na svoje novčanike na način da se drže na oku, ali i da se PIN-ovi drže odvojeno od bankovnih kartica. Krade se i iz otključanih automobila, a na meti su ugostiteljski i trgovački objekti, gdje bi trebalo još više pojačati oprez, savjetuju iz PU zadarske.

Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr