Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Otišao Slad, ostala gorčina

Autor: Andrija Prović

12.06.2010. 22:00
Otišao Slad, ostala gorčina

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Rezervna varijanta Uprave je da, ako ne pronađu novog sponzora, u sljedeću sezonu uđu mahom s domaćim igračima
Kako i s čim u sljedeću sezonu? Glavno je pitanje koje ovih dana muči instance u Rukometnom klubu Zadar. Od jadikovanja nad prokockanom prilikom za ulazak u Premijer ligu, odnosno odlaskom glavnog sponzora, sada nemaju nikakve koristi. Za dva mjeseca trebalo bi krenuti u pripreme za 2010./11. sezonu, a tko će na njima sudjelovati i tko će ih voditi – ovisit će o novcu.
Branko Bungur, tj. njegova tvrtka Slad bili su nedvosmisleni kada je u pitanju produživanje sponzorskog ugovora za još jednu godinu. Razočaran ostvarenim Bungur se povlači, što otvara mjesta za dvije moguće alternative. Prva je da se nađe novi financijer koji bi uz sredstva koja klub dobiva od Grada (420 tisuća kuna), namaknuo još makar pola tog iznosa. Naime, iako niti jedna strana nije htjela službeno potvrditi, pretpostavlja se da je toliko iznosila Sladova prošlogodišnja donacija. No, gdje u recesijskom vremenu uloviti drugog “Bungura”, ili više njih s manjim iznosima, sasvim je svejedno. I tako dolazimo do one druge, izglednije opcije. Rezervna varijanta Uprave je da, ako ne pronađu novog sponzora, u sljedeću sezonu uđu mahom s domaćim igračima i eventualno nekim od prošlogodišnjih pojačanja. Naravno, pod uvjetom da njihove usluge budu “na poček”. U prijevodu, ako u međuvremenu stignu novci, bit će im plaćeno.
Pomalo očajnički plan, ali što drugo preostaje “malom” klubu u sportu koji je u Zadru gotovo na marginama. No, što kaže druga strana – igrači koji su protekle sezone imali uredna primanja. Hoće li oni pristati na takvo što, i preostaje li im uopće neka druga mogućnost?
Najzvučnije prošlosezonsko ime Zadra bio je Marijan Bašić.
– Trenutačno sam u Rijeci gdje treniram sa Zametom, no da se ne bi krivo shvatilo, samo održavam kondiciju za vrijeme fakultetskih obveza. Dosad nisam razgovarao s Upravom. Očekujem njihov poziv jer su nam dužni još dvije plaće. Što se tiče nove sezone u Zadru, sve je otvoreno, a ja sam još uvijek član Zadra. Ipak, isto tako sam i profesionalac i živim od rukometa – kaže lider rukometaša iz Mocira.
Sličnog je razmišljanja i vratar Tomislav Balent koji kaže da je razgovarao s predsjednikom Zrilićem te da su se načelno dogovorili – da će se vjerojatno dogovoriti (opet ako dođe novi sponzor). Ipak, Balent je istaknuo i da je njegova velika želja nastaviti karijeru u Zadru, makar i ako Premijer liga sljedeće sezone ne bude primarni cilj.
Kada je riječ o novom (ili starom) treneru, Romano Perinović je aktualan samo u slučaju novog pohoda na viši rang. No, tko će voditi Zadar ako ne bude novca, i ima li takvog uopće? Puno je to pitanja, a opet smo se vratili na početak priče…


 BUOVAC: ČEKAMO ZAOSTALE PLAĆE


Upitno je i hoće li plavi dres dogodine nositi Ivan Buovac. Palekino najzahvalnije rješenje na lijevom vanjskom iza sebe ima odličnu sezonu koja nije prošla nezapaženo kod nekoliko klubova iz Premijer lige.
– Istina je da sam dobio ponude, no u ovom trenutku ne mogu ništa konkretnije reći. A što se Zadra tiče, vidjet ćemo. Još čekamo isplatu zaostalih plaća. Sumnjam da će većina dogodine htjeti igrati bez da budu plaćeni – podvukao Buovac.