Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Cesta uzela još jedan mladi život

12.06.2011. 22:00
Cesta uzela još jedan mladi život


Mladić iz Gračaca u dobi od 25 godina, poginuo je u noći s petka na subotu u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Gračaca i Udbine. Mladić je upravljao osobnim automobilom „mitsubishi lancer” zadarskih registracija, vozeći državnom cestom iz smjera Gračaca prema Udbini, kada je, pet minuta prije ponoći, izgubio kontrolu nad autom koje je sletjelo s kolnika.
Iz policije su potvrdili kako je do gubitka kontrole nad vozilom došlo zbog neprilagođene brzine. Nakon što je sletio s kolnika, automobil se prevrnuo i 25-godišnjak je uslijed prevrtanja smrtno stradao.
S njim su u automobilu bila još trojica mladića u dobi od 28, 29 i 30 godina, koji su u nesreći teško ozlijeđeni te su vozilom Hitne pomoći prevezeni u zadarsku Opću bolnicu gdje su zadržani na daljnjem liječenju.
U kafiću ukrao novac iz kase
Moped marke “sanli” bez registracijskih oznaka ukraden je tijekom noći s petka na subotu s parkirališta ispred stambene zgrade u Vinkovačkoj ulici.
Moped je u vlasništvu 31-godišnjaka iz Zadra koji je krađu prijavio policiji i štetu procijenio na dvije i pol tisuće kuna. Ista se “priča” dogodila i u subotu kada je u ulici Mihovila Pavlinovića, nestao parkirani moped marke “aprillia”, zadarskih registracija u vlasništvu 28-godišnje Zadranke. U ovom je slučaju šteta procijenjena na oko pet tisuća kuna.
Usred bijela dana u subotu, u kafiću „72″, u Kovačkoj ulici u Zadru 36-godišnjak je iskoristio nepažnju konobarice te iz otvorene registar kase ukrao 300 kuna. Protiv 36-godišnjaka je podnesena kaznena prijava. U isto vrijeme u ulici Borisa Papandopula na kućnom broju 1 u Zadru, nepoznati počinitelj je iz kuće u vlasništvu 62-godišnjaka ukrao 200 američkih dolara i 300 kuna.
Zaprijetio nožem, pa pobjegao s novcem
Uz prijetnju nožem prema 27-godišnjoj prodavačici, drski je razbojnik u petak oko oko 14.30 Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Zadru, u trgovini za otkup zlata i srebra “Auro Domus” ukrao oko četiri tisuće kuna, pa pobjegao. Policija ga traži.
Iz radnog stroja ukradeno gorivo
U mjestu Vrsi na predjelu Mulo provaljeno je u upravnu zgradu građevinskog poduzeća “Maraš” d.o.o. u vlasništvu 49-godišnjaka, odakle je ukraden novac u iznosu od tri tisuće kuna. U mjestu Polača na predjelu Rasti, nepoznati je razbojnik iz radnog stroja u vlasništvu poduzeća “Građevinski obrt Gabrić”, ukrao oko 250 litara dizel goriva. Riječ je o dvije i pol tisuće kuna štete.
Uhvaćeni kradljivci bojlera i novčanika
Zadarski su policajci okončali kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom sa zadarskog područja te je utvrđeno da je on u mjesecu svibnju ove godine u mjestu Biljane Donje provalio u kuću u vlasništvu 52-godišnjaka iz koje je ukrao bojler. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.
Provedenim krim istraživanjem, 36-godišnjaku iz Zadra, dokazana je krađa novčanika 39-godišnjakinje iz Zadra.