Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ninu mali nogomet, Poljica Brig najbolja u boćanju

12.06.2011. 22:00
Ninu mali nogomet, Poljica Brig najbolja u boćanju


Pobjedom momčadi Nina spušten je zastor na ovogodišnji tradicionalni malonogometni turnir koji se igrao u čast Dana grada Nina. Ekipa Nina, u čijem su sastavu poznata malonogometna imena, braća Branimir i Marin Kapović, Dado Stulić, Petar Glavan i drugi, u finalnoj utakmici pred prepunim tribinama sportskog centra Dvorina, u izvanrednoj, ali tvrdoj i do posljednjeg sučevog zvižduka neizvjesnoj utakmici, tijesno je rezultatom 4:3 pobijedila mladu perspektivnu momčad Zatona. Kod Ninjana odličnu partiju pružio je vetaran Petar Glavan postigavši dva gola te Branimir Kuzmar, dok su se u redovima Zatona posebno istaknuli Marko Lisica i Marko Vukšević. U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa Poljica Brig pobijedivši momčad Ninski Stanovi visokim rezultatom 8:4. Kod Poljičana posebno je blistao igrač Zadra Ivan Ćurjurić matiravši vratara Zatona Svetka Meštrovića triput. Kod Stanaraca bolju partiju u odnosu na druge pružili su Marin Beram i Filip Proroković. Najboljim strijelcem turnira s postignutih 6 golova proglašen je napadač Poljica Briga Ivan Đo Knežević. Epitet najboljeg vratara ponio je Branimir Kapović (Nin), dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Petar Glavan (Nin). Na zatvaranju turnira prvoplasiranima je pehare i medalje uime Grada Nina na prigodan način udijelio stručni suradnik za animaciju i sport Marin Pijaca. Priznanje je, također, uručeno zadarskom sucu Ivanu Čačiću, koji je prema ocjeni mnogih ovogodišnji turnir sudio besprijekorno.
Boćanje
Na turniru u boćanju kojem je ove godine bio domaćin Boćarski klub Poljica Brig i na čijim su se terenima odigravale utakmice, nastupilo je ukupno 10 sastava iz grada Nina i njegove okolice. Nakon finalnih pripetavanja prvo mjesto u igranju u vremenu od sat i pol osvojila je ekipa domaćina Poljica Brig pobijedivši Nin 1 rezultatom 12:8. Njihove su boje branila tri mušketira – P. Peko Knežević, D. Zekanović i D. Knežević, a voditelj je bio Petar Peko Knežević. Ninske boje branili su I. Medić, A. Medić i I. mlađi Medić. Za treće mjesto snage su odmjerili Žerava i Nin 2. U konačnici je slavila Žerava 11:7 u čijim se je redovima uz M. Paleku i M. Berama posebno istaknuo Momir Paleka, koji je ujedno bio i voditelj. Za ekipu Nin 2 nastupili su Diklić, I. Štulić i Š. Štulić. Voditelj je bio Šime Štulić Čaruga. Najuspješnijim boćarima medalje i pehare u ime odsutnog gradonačelnika Emila Ćurka udijelio je predsjednik ninskog Gradskog vijeća Davor Ćurjurić.
Sudionici boćarskog turnira, brojni gledatelji te mještani po okončanju turnira nastavili su druženje uz domaću spizu i čuvenu poljičku bijelu i crnu kapljicu. Kompletnu trpezu pripravila je ekipa u sastavu Ive Zekanović Rico, Marin Smokrović, Zoran Smokrović, Marin Vidaić i Šime Smokrović.
 


Finale


NIN 4
ZATON 3
NIN: B. Kapović, M. Kapović, Medić, Stulić(1), Glavan(2), Kuzmar(1), Bakić, Čvrljević, Perinić. Voditelj: Dado Stulić.
ZATON: Peroš, Peša(1), Rančić, Špar, Marčić, Vukšević(1), Lisica(1). Voditelj: Marko Lisica.




 


Za 3. mjesto


POLJICA BRIG 8
NINSKI STANOVI 4
POLJICA BRIG: Ćurjurić(3), Smokrović(1), I. Knežević (2), T. Dražić, Š. Knežević,D. Dražić(2). Voditelj: Ivan Ćurjurić
NINSKI STANOVI: Meštrović, K. Pavlović, Proroković(1), M.Beram(2), I.Beram(1), Paleka, Š. Pavlović. Voditelj: Svetko Meštrović