Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ledenko i Čakarun drugi u četvercu “bez” kormilara

12.06.2012. 22:00
Ledenko i Čakarun drugi u četvercu “bez” kormilara


Usporedno s Europskim juniorskim prvenstvom, na Bledskom jezeru u Sloveniji prošlog je vikenda održana tradicionalna, 57. po redu, međunarodna regata Bled. U konkurenciji četveraca bez kormilara veslači Jadrana, Mate Ledenko i Mile Čakarun nastupili su zajedno s predstavnicima pulske Istre Ivanom Pitonom i Patrikom Prnjakom te osvojili druga mjesta prvog i drugog dana regate.
Prvi dan su stigli drugi iza posade njemačkog kluba München, u utrci koja je veslana po jakom kontra vjetru i koja je trajala duže od sedam minuta. Borba s njemačkim sastavom bila je dosta izjednačena: naši su vodili prvih 500 metara, da bi na kraju za pobjednikom zaostali 1,37 sekundi.
U nedjelju je zadarsko-pulsku kombinaciju prestigla posada osječkog Iktusa. Utrka se odvijala po sličnom scenariju kao i ona prvog dana s njemačkom posadom, s tim da je naš četverac bio vodstvu 1000 metara, a zaostatak za nešto starijim i iskusnijim slavljeničkim timom na kraju je iznosio 0,95 sekundi.
Hrvatski četverac bez kormilara mlađih seniora za iskustvom zajedničkog veslanja poseže u proteklu sezonu kada je osvojio brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu i šesto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu, dok ovogodišnje ambicije veže za nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje se održava u Trakaiu u Litvi (11.-15. srpnja).