Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pomoć Domu “Sv. Frane”

12.06.2012. 22:00
Pomoć Domu “Sv. Frane”


Obuću, odjeću i hranu predat ćemo Domu za odrasle osobe ‘Sv. Frane’ u Zadru i zadarskom Crvenom križu, a igračke i slatkiše uručit ćemo štićenicima Centra za rehabilitaciju djece u Sv. Filipu i Jakovu, rekao je Dušević


Osim što su se istaknuli u dobrovoljnom darivanju krvi, članovi Aktiva DDK Ljubač s predsjednikom inž. Mladenom Duševićem protekle su nedjelje još jedanput istinski iskazali humanost, organiziravši prikupljanje humanitarne pomoći potrebitima. Pomoć se prikupljala u prostorijama mjesne osnovne škole, a pored velikog broja mještana Ljupča akciji su se odazvali i mještani Ljubačkih Stanova, Krneze i Podvršja te učenici područnih odjeljenja Osnovne škole “Juraj Baraković” sa svojim učiteljicama. Mjesni župnik dr. Jerolim Lenkić akciju je najavljivao u više navrata tijekom svetih misa u crkvi sv. Martina.
Pored odjeće i obuće prikupljene su velike količine hrane te dječjih igračaka.
– Iznenađeni smo humanošću koju su ovom prigodom iskazali svi ovi ljudi. Ovo je još jedan pokazatelj da unatoč štednji, recesiji i, usudio bih se reći, neimaštini naš čovjek, kad treba izići u susret potrebitima, ne dvoji mnogo. Obuću, odjeću i hranu predat ćemo Domu za odrasle osobe ‘Sv. Frane’ u Zadru i zadarskom Crvenom križu, a igračke i slatkiše uručit ćemo štićenicima Centra za rehabilitaciju djece u Sv. Filipu i Jakovu. Sada ćemo  organizirati sličnu akciju u kojoj ćemo prikupljati financijska sredstva, što ćemo prije svega namijeniti za kupnju nekog aparata ili pomagala u zadarskoj Općoj bolnici i u Domu ‘Sveti Frane’ u Zadru, rekao je sa zadovoljstvom predsjednik Mladen Dušević.