Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svjedokinja rekla da joj je policajka zbog navodnih “ćakula” prijetila poligrafom

12.06.2012. 22:00
Svjedokinja rekla da joj je policajka zbog navodnih “ćakula” prijetila poligrafom


Moja tadašnja kolegica Suzana pokazala mi je papire s grbom i pečatom, a na njima je pisalo i “Republika Hrvatska, PU zadarska”. Rekla mi je da joj ih je dala Ivana Šarić i kako se boji da joj Ksenija neće vratiti novac – posvjedočila je Mira Perica


Saslušavanjem dvoje svjedoka jučer je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje zadarskoj policajki Ivani Šarić, optuženoj za odavanje službene tajne.
Referenticu za statistiku u PU zadarskoj, tužiteljstvo tereti da je u tri navrata tijekom 2009. godine izvršila uvid u informacijski sustav, a potom i neovlašteno u kaznenu evidenciju Ksenije Mateljak koju je i isprintala, a “dosje” je uručila svojoj tadašnjoj frizerki Suzani Miočić koja je posumnjala da ju je Mateljak prevarila za iznos od pet tisuća kuna na ime životnog osiguranja.
– Ja i Suzana, našli smo se s Ksenijom u kafiću da vidimo što je s našim novcem i kreditom koji nam je obećala srediti. Odlučili smo se s njom naći jer je prošlo par mjeseci otkako smo joj dali novac, a od nje nismo dobili policu životnog osiguranja koja nam je trebala poslužiti kao jamstvo za kredit. Bojali smo se da će nas prevariti jer je Suzana od neke Ksenijine kolegice doznala da nije pouzdana i da je neku gospođu prevarila – rekao je svjedok Krsto Dadić dodajući kako mu supruga Suzana nikada nije pokazivala nikakve policijske papire, niti mu je spominjala da je informacije o zaposlenici u osiguranju dobivala od policajke Šarić. Pojasnio je kako je njegova supruga ime Ksenije Mateljek sama rukopisom unijela na papir te dodala iznos od 15 tisuća kuna. Na upit tužiteljice zbog čega su se tog dana našli s Mateljak, kad su se prethodno čuli telefonom, odgovorio je kako su to učinili zbog straha da im neće vratiti novac nakon čega je ona prigovorila okarakterizirajući njegov iskaz usklađenim s iskazom njegove supruge. Istaknula je kako je očito da ona nije bila svjesna kako pokazujući službene dokumente nanosi štetu Ivani Šarić kao državnoj službenici, niti da takvi dokumenti ne smiju dospjeti u ruke osobama koje nisu službene.
– Moja tadašnja kolegica Suzana pokazala mi je papire s grbom i pečatom, a na njima je pisalo i “Republika Hrvatska, PU zadarska”. Rekla mi je da joj ih je dala Ivana Šarić i kako se boji da joj Ksenija neće vratiti novac – posvjedočila je Mira Perica dodajući kako se detalja više ne sjeća, a osim toga da ni tada nije sve pročitala jer ju to nije zanimalo. Napomenula je kako je kolegici rekla da su to gluposti i da bi mogli svi “nagrabusiti” zbog tih papira. Spomenula je kako je s optuženom policajkom imala problema u to vrijeme i ispričala da joj je jednom prilikom došla na radno mjesto s praznim papirom.
– Danas mi je sve to smiješno i ne znam što je ona htjela s tim. Optužila me za ćakule i prijetila da ću morati na poligraf – iznijela je jučer u sudnici svjedokinja Perica. Naglasila je kako još otada nije u dobrim odnosima ni s bivšom kolegicom, a ni s policajkom. Na upit branitelja optužene je li možda bila riječ o privatnim zapisima njezine kolegice, svjedokinja je decidirano odgovorila da nije. Pojasnila je kako se radilo o dosjeu neke gospođe za koji joj je ona tvrdila da ga je dobila od policajke Šarić te da ne vidi onda kako bi to moglo biti privatno.
Suđenje se nastavlja krajem kolovoza.