Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jake provjere u Sloveniji

Autor: Drago Bajković

12.06.2013. 22:00
Jake provjere u Sloveniji

Foto: Zvonko KUCELIN



Od ponedjeljka je ponovno sve u punom pogonu na Stanovima. Krenule su pripreme za sezonu 2013./14. u kojoj će Zadrani tražiti svoje »mjesto pod suncem« između deset prvoligaša. Još je svježa prošla sezona i posljednje kolo u kojem je momčad sa Stanova remijem protiv Splita izborila ostanak u prvoligaškom društvu. Igrači su imali malo vremena za odmor, tek dva tjedna i već je bila dogovorena prozivka na Stanovima.
Na prvoj prozivci je izostalo dosta igrača na koje Zadar računa u ovoj sezoni, ali većina njih već se sutradan pridružila svojim suigračima. Ono što je za sada sigurno je da će boje prvoligaša sa Stanova braniti Mario Grgurović, nekadašnji igrač Hajduka i Dinama koji je u svojoj karijeri promijenio veliki broj klubova. Na probi su još Ivan Pešić i Marin Jurina iz Hajduka, kao i Josip Bašić koji je igrao u Primorcu.
O tome tko će otići, ovisi i to tko bi još mogao »sletjeti« na Stanove. Spominjao se Filip Ozobić koji je iz Spartaka bio posuđen Hajduku, kao i Frane Vitaić, iskusni veznjak vinkovačke Cibalije. Još su neka imena prisutna u kuloarima, ali čini nam se da je više riječ o naklapanjima, nego o utemeljenim informacijama.
U svakom slučaju Zadar bi se morao još pojačati, ako i sljedeće sezone do posljednjeg kola ne želi strepjeti za prvoligaški život. Inače Zadrani će 26. lipnja put Moravskih toplica gdje će odraditi drugu fazu priprema.