Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Najboljim učenicima podijeljeno 475 priznanja

Autor: Irena Jurjević

12.06.2013. 22:00
Najboljim učenicima podijeljeno 475 priznanja

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Čestitam vam na uspjesima koje ste postigli. Ti uspjesi nisu došli sami od sebe već vašim zalaganjem i trudom. Želim da tako nastavite i dalje te da u budućnosti budete vrijedni, marljivi i uspješni u svojim životima, poručio je župan Stipe Zrilić učenicima koji su jučer u ranim popodnevnim satima došli primiti priznanja za postignute uspjehe na županijskim natjecanjima ove godine.
Sveukupno je u dvorištu Zadarske županije podijeljeno 260 priznanja za srednjoškolske učenike te 215 priznanja za osnovnoškolske učenike. Natjecalo se u brojnim predmetima, počevši od hrvatskog jezika, geografije, pa do vjeronauka i računalnog dizajna.
Župan je uputio i čestitke mentorima koji su našli dodatnu motivaciju, pronašli talente u svojim učenicima te ih motivirali da ulože dodatne napore u znanje, van standardnih programa.
– Pred vama su neke značajne odluke u životu, možda ćete dalje nastaviti školovanje, a ovdje su vas doveli vaši uspjesi. Vi ste velik ponos i svojim mentorima i učiteljima, ali i nama u Zadarskoj županiji, zaključio je župan Zrilić.
Učenici su osim priznanja, dobili i nagradne izlete. Osnovnoškolci su svoj izlet iskoristili nedavno, dok će srednjoškolci na svoje dvodnevno putovanje otići na jesen.
Uz dodjelu nagrada, učenici su se jučer potrudili i za zabavni dio programa. Ujutro je pred osnovnoškolcima nastupila učenica trećeg razreda osnovne škole Šimuna Kožičića Benje Stela Vozila koja je za tu prigodu izvela obradu Vannine pjesme »Ako je vrijedilo išta«, dok su u popodnevnim satima u sklopu dodjele priznanja srednjoškolskim učenicima maturanti Prirodoslovno-grafičke škole Ivana Blažević i Duje Miliša izveli pjesmu »Miris kestena«, za koju je tekst i glazbu napisao upravo potonji učenik.